[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dr. Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakember közkedvelt Lélekműhelyeit több mint négy éve kíséri fokozott figyelemmel a torockói és a tágabb térségből is szép számban érkező közönség. A lelki egészségünk megőrzését, a kiegyensúlyozott családi és társadalmi kapcsolatok kialakítását segítő, katartikus felismeréseket nyújtó előadások széles körben népszerűek, nemcsak a szórványmagyar közösségekben. Az újranézhető online előadásokról készült szemléletes összefoglalók és megtekintő linkek a cikk végén.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”57982″ img_size=”1200×600″][vc_column_text css=”.vc_custom_1671657680363{padding-top: 20px !important;}”]Az elmúlt években, a járvány szorításában megsokszorozódott az igény az interaktív mentálhigiénés előadásokra, amelyek online formában is meghatározó közösségi élményekké tudtak válni. A sorozat valósággal szárnyakat kapott az online térben, a teljes magyar nyelvterületet átívelve: előadásonként többezren követték aktív figyelemmel Erdélyből, az anyaországból, számos másik határon túli régióból, sőt a tengeren túlról is. A torockói, torockószentgyörgyi és környéki törzsközönséghez sokan csatlakoztak Székelyföldtől Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Budapesten és Keszthelyen át az Egyesült Államokig és Montréalig – csak néhány helyszínt kiemelve a sok közül. Szeretettel ajánljuk az önbizamunkban megerősítő, hasznos kommunikációs módszereket nyújtó online Lélekműhelyeket, amelyek teljes terjedelmükben, megszakítások nélkül újranézhetők Facebook oldalunkon, a cikk végén kigyűjtött linkeken illetve YouTube csatornánkon.

A Lélekműhely 2018 őszén indult el a torockói és torockószentgyörgyi magyar közösség javaslatára, a Torockói és Torockószentgyörgyi Unitárius Egyházközségekkel együttműködve, akikhez 2020-tól csatlakozott a Budapesti Unitárius Egyházközség.

A népszerű sorozat 2022. elején különleges körútra indult: Budapest és Torockó után márciusban Marosvásárhelyre és Székelyudvarhelyre is ellátogatott a dr. Ferenczi Enikő – dr. Czire Szabolcs előadópár, az online térben megtisztelően aktív közönségéhez. Ezúttal szemtől szemben találkozhattak az előadókkal azok is, akik eddig csak a képernyőkön keresztül követték a sorozatot. A házasság, az együttélés és az elkötelezettség időről időre megerősítést igényel: tanulást, önreflexiót, párbeszédet, átlelkesedést. Ezt a megerősítést segíti az előadó- és házaspár élményszerű közös programja. Dr. Ferenczi Enikő sok éves terápiás tapasztalatra, dr. Czire Szabolcs az újabb tudományos eredményekre és a házastársak kommunikációs helyzeteire épített az interaktív előadásokban.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1576674863454{padding-top: 20px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1671657706359{padding-top: 20px !important;}”]

A 2022/2023-as új évad az erények és állandósult lelkiállapotok egy-egy fogalma köré rendeződik. Visszanézhető online Lélekműhelyek a Duna-Ház Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján:
A 2021/2022-es évad visszanézhető online Lélekműhely előadásai a Duna-Ház Facebook oldalán:
A 2020/2021-es évad visszanézhető online Lélekműhely előadásai a Duna-Ház Facebook oldalán:

Együttműködő partnereink: Torockói Unitárius Egyházközség, Budapesti Unitárius Egyházközség, Torockószentgyörgyi Unitárius Egyházközség

További információk, érdekességek, kisfilmek a sorozatról a Duna-Ház Facebook oldalán >>

Részletes leírás az előadásokról honlapunkon >>[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1617877315654{border-left-width: 1px !important;padding-top: 0px !important;border-left-color: #000000 !important;border-left-style: solid !important;border-radius: 1px !important;}”][vc_text_separator title=”DR. FERENCZI ENIKŐ” css=”.vc_custom_1671657813851{padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][dt_fancy_image image_id=”60936″ width=”140″ height=”140″ border_radius=”100px” caption=”off” image_decoration=”shadow” shadow_color=”rgba(0,0,0,0.6)” css=”.vc_custom_1671658308314{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1671658363534{padding-top: 0px !important;padding-left: 20px !important;}”]

Hiszek a harmóniában. Naponta küzdök a kiegyensúlyozott életért én is. Szerintem minden nehézség egy megoldásra váró feladat. Lelkészként és mentálhigiénés szakemberként tudom, hogy felelősek vagyunk az életminőségünkért. Tanítani, segíteni és együtt tapasztalni: ezt érzem hivatásomnak. Ezzel a hittel dolgoztam 20 évig klinikai lelkigondozóként Kolozsvár kórházaiban, tanítok 18. éve a Protestáns Teológiai Intézet Unitárius Karán, ahol egy sajátos mentálhigiénés csomag létrehozója és tanára vagyok (lelkészi formálódás, mentálhigiéné, klinikai lelkigondozás, haldoklók lelkigondozása, csoportdinamika, jegyesoktatás és házastársi krízisek), és vezettem éveken keresztül a Teaház című tévéműsort a kolozsvári tévében. A folyamatos fejlődés, az örök jobbá levés nemcsak unitárius hitem jellemzője, de segítői szerepem irányítója. Ezt törekszem átadni előadásaimban és az általam vezetett csoportokban.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]