[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2022. OKTÓBER 24., HÉTFŐ 19:00*”]*Magyar idő szerint!
Helyszín: a Budapesti Unitárius Egyházközség előadóterme
(1055 Budapest, Nagy Ignác utca 2-4.)
[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2022. NOVEMBER 4., PÉNTEK 19:00*”]*Romániai idő szerint!
Ingyenes online előadás a Duna-Ház Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.
[/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Duna-Ház és a Budapesti Unitárius Egyházközség ingyenes előadása.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/c6i7rjUdCAo” align=”center”][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A SOROZATRÓL” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Flelekmuhely-a-hianypotlo-sikersorozat%2F” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1576674863454{padding-top: 20px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1666871770442{padding-top: 0px !important;}”]

A bátorság – erről az antik erények közé tartozó, máig rendkívül meghatározó képességről, vagy inkább tudatos döntésről szól a Lélekműhely következő része. Szeretettel várjuk az érdeklődőket, ezúttal az online térben az előadásra, november 4-én, pénteken 19 órától a Duna-Ház Facebook-oldalán.

Bátorság nélkül nem vagyunk képesek jobbá válni, fejlődni, önmagunkkal megismerkedni, igazán szeretni és végre azt tenni, ami nélkül nem érdemes élni. A bátorság erény, nem tudás, hanem döntés. A bátorság voksolás a jelen nagyságának és lehetőségének megélése mellett, a nehezebb vállalása. Ezzel az erénnyel tudjuk legyőzni azt, amitől eddig féltünk. Ha pont emiatt maradunk is időnként magunkra, mégis csak ezzel az erénnyel erősíthetjük szárnyainkat a repüléshez, és tapasztalhatjuk meg annak csodáját.
Dr. Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakemberhez, a sorozat ötletgazdájához ezúttal társelőadóként csatlakozik Ölyüs Viktor kineziológus.

A kineziológia módszereinek segítségével két alapvető kérdésre keressük a válaszokat: „MIÉRT kerültem ebbe a helyzetbe?” és „HOGYAN tudok változtatni ezen?” A „miértekre” és a „hogyanokra” az érzelmeink adhatnak választ. Izomtesztek segítségével azonosítjuk az érzelmeket. Ezek folyamatos jelenléte kerül kifejezésre a gondolatainkban, a viselkedésünkben, a testtartásunkban és a mozdulatainkban. Továbbá hatással vannak az önmagunkról és a világról alkotott képünkre, illetve az azokra adott reakcióinkra. Megértjük az érzelmeink működését, ezáltal elfogadjuk a helyüket az életünkben. Ezzel teret nyitunk a lehetőségek, a szabad akarat, a tudatosság, a felelősségvállalás és az önérvényesítés felé.

A változás kulcsa a BÁTORSÁG, amely kinyitja a lehetőségeket, hogy a saját igényeink, szükségleteink és vágyaink mentén tűzzük ki a céljainkat. Ez az első lépés önmagunk felé. Bátorság kell ahhoz, hogy megmutassuk és felvállaljuk önmagunkat, és felhagyjunk azokkal a szokásokkal és gondolatokkal, melyek elzárják a változás felé vezető utat.

Előadó: dr. Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakember
Társelőadó: Ölyüs Viktor kineziológus

Együttműködő partnereink: 

  • Torockói Unitárius Egyházközség
  • Budapesti Unitárius Egyházközség

Az előadáson a részvétel díjmentes. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

További információk, érdekességek, kisfilmek:

Korábbi előadások >>[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1617877315654{border-left-width: 1px !important;padding-top: 0px !important;border-left-color: #000000 !important;border-left-style: solid !important;border-radius: 1px !important;}”][vc_text_separator title=”LÉLEKMŰHELY” css=”.vc_custom_1665478482402{padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1666861312861{padding-top: 0px !important;padding-left: 20px !important;}”]

A népszerű sorozat új évada az erények és állandósult lelkiállapotok egy-egy fogalma köré rendeződik.

A lelki egészségünk megőrzését, a kiegyensúlyozott családi és társadalmi kapcsolatok kialakítását segítő, katartikus felismeréseket nyújtó előadások széles körben népszerűek, nem csak a szórványmagyar közösségekben.

A Lélekműhely az online térben is valósággal szárnyakat kapott az utóbbi években. Előadásonként többezren követik aktív figyelemmel Erdélyből, az anyaországból, számos másik határon túli régióból, sőt a tengeren túlról is. A torockói, torockószentgyörgyi és környéki törzsközönséghez sokan csatlakoztak Székelyföldtől Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Budapesten és Keszthelyen át az Egyesült Államokig és Montréalig – csak néhány helyszínt kiemelve a sok közül. Az önbizalmunkban megerősítő, hasznos kommunikációs módszereket nyújtó korábbi online Lélekműhelyek teljes terjedelmükben, megszakítások nélkül visszanézhetők a Duna-Ház Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]