[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2020. ŐSZ-TÉL”][/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56855″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1605105642948{padding-top: 20px !important;}”]

Terveink szerint online formában folytatódnak közkedvelt, hiánypótló sorozataink.


Az elmúlt néhány hónappal a hátunk mögött nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez az eddigi legtöbb kihívást tartogató évadunk a torockói Duna-Házban. A járványügyi szabályok körültekintő betartásával indítottuk el őszi programjainkat: igyekeztünk a tavasszal elmaradt előadásokat pótolni, a félbemaradt tanfolyamokat befejezni.

Továbbra is bízunk abban, hogy a kihívások a fejlődés és jobbá válás lehetőségét hordozzák magukban, így “együtt újra sikerülni fog” mottóval vágunk neki a következő időszaknak is. Mindenek előtt látogatóink egészségét és biztonságát, valamint a tovább szigorodó járványügyi szabályokat szem előtt tartva programjainkat egy időre az online térbe költöztetjük. Előadásainkhoz facebook oldalunkon csatlakozhatnak az érdeklődők, a kreatív műhelyeken pedig a felhasználóbarát zoom program segítségével vehetnek részt.

A személyes találkozások élményét ugyan nem tudjuk teljességében pótolni, de igyekszünk kihasználni az internet adta új lehetőségeket, nyitni az egész Kárpát-medencére, sőt színvonalas, szórakoztató újdonságokkal is készülni erre a borongós, programszegényebb és kollektív szorongásokkal teli időszakra.

Terveink szerint online formában folytatódnak közkedvelt, hiánypótló sorozataink is

Hosszú kényszerszünet után indult újra A magyarság története sorozat, amelynek idei témája: Trianon az unitárius köztudatban. Dr. Kovács Sándor elgondolkodtató, tanulságos évadnyitó előadását élőben követhették a résztvevők a Duna-Ház facebook oldalán. Két meghatározó XX. századi történelmi esemény kapcsolódott össze a rendhagyó történelemórán: az előadó érzékletesen vázolta föl az 1956-os forradalom és szabadságharc unitárius kötődéseit, majd az erdélyi unitárius közösség Trianon utáni traumáit: azt a hősies és megrázó küzdelmet, amelyet a felekezet vívott a fennmaradásért. A tervek szerint a sorozat a “muzsikus Kolozsvárról” szóló vidámabb, zenés témával folytatódik.

Dr. Ferenczi Enikő unitárius lelkész lelki egészséget, spirituális fejlődést középpontba állító interaktív előadásaira soha nem volt akkora igény, mint jelenleg. Az idei évadkezdés egyik örömhíre, hogy a Lélekműhely a torockói előadások mellett közkívánatra Budapesten is elindult, a Budapesti Unitárius Egyházközség közreműködésével. A telt házas torockói és budapesti őszi alkalmakat követően novembertől a népszerű sorozat online formában folytatódik. Az előadást a Duna-Ház facebook oldalán tartja meg Dr. Ferenczi Enikő, az eredetileg tervezett időpontban: november 13-án péntek délután romániai idő szerint 18 órától, “magyar idő” szerint pedig 17 órától. Az online Lélekműhelyhez a lelkes törzsközönség mellett ezúttal létszám- és földrajzi korlátok nélkül tudnak csatlakozni az érdeklődők a teljes magyar nyelvterületről. A tervek szerint Fóris-Ferenczi Johanna énekes különleges hangulatú produkciói és fantasztikus hangja révén az online előadáson is nagy szerepet kap a zene.

A márciusban félbeszakadt népi bútorfestő tanfolyamunk elmaradt részeit is az őszi időszakban pótoltuk. A bútorfestő tanoncok kreatív alkotókedvét nem törte meg sem a hosszabb szünet, sem a járvány-készültség. Király Ferenc torockói bútorfestő mester irányításával szebbnél szebb, precízen kimunkált festett ládikák és életfa plakettek készültek. A látványos alkotásokból ezúttal is kamarakiállítást terveztünk a Duna-Házban. Az ünnepélyes oklevélátadást és kiállításmegnyitót későbbi időpontra kell halasztanunk, de bízunk benne, hogy valamilyen formában hamarosan pótolni tudjuk az élményt.

A Tekergő meseműhely pedagógusképzés online formában is hatékonyan zajlott szeptember végén; közkívánatra két újabb egy alkalmas meseműhelyt hirdettünk meg november 26-ára és december 3-ára. Átlagos élethelyzetben is fontos, hogy a szülő, nagyszülő otthon, a pedagógus pedig az óvodában, iskolában is meséljen a gyerekeknek. De talán soha nem volt akkora szükségünk a hatásos mesemondásra, a történetek érzékletes előadására, mint mostanában. A kreatív gyakorlati képzések az online térben is könnyen elsajátítható és könnyen alkalmazható játékokkal, módszerekkel kiegészülve várják a résztvevőket. Mindkét workshopra szeretettel várjuk a pedagógusokat, óvónőket, tanítónőket, ahogy a mesélni szerető szülőket és nagyszülőket is a teljes magyar nyelvterületről.

A honlapunkon elérhető online filmklubunk továbbra is kortárs sikerfilmekkel nyújt felhőtlen kikapcsolódást.
Az adventi időszakban egyedi előadások, zenés műsorok is szerepelnek a terveink között.

Érdemes figyelemmel kísérni honlapunkat és Facebook oldalunkat, ahol folyamatosan frissülő információkat teszünk közzé programjainkról.
A járványhelyzetre tekintettel a Duna-Ház fenntartja a programváltozás jogát.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a teljes magyar nyelvterületről online előadásainkra.
Addig is jó egészséget és békés napokat kívánunk mindenkinek.

Tervezett programjaink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element=”yes”][vc_column][vc_text_separator title=”GALÉRIA” css=”.vc_custom_1540755273355{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][/vc_column][vc_column][dt_media_gallery_carousel image_border_radius=”1px” autoplay=”y” project_icon_color=”#ffffff” project_icon_border_width=”0px” arrow_bg_width=”36x” arrow_border_width=”0px” r_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” r_arrow_v_offset=”0px” l_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” l_arrow_v_offset=”0px” css_dt_gallery_carousel=”.vc_custom_1583149912916{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;}”][/vc_column][/vc_row]