Programjaink jelenleg szünetelnek, a továbbiakat a járványügyi helyzettől függően rendezzük meg.​
Ebben az időszakban kizárólag online programokkal várjuk az érdeklődőket.

Bár a tavasz sajnos a vírusveszély hangulatával köszöntött be, bízunk benne, hogy a nem is annyira távoli jövőben elérkezik az újjászületés és a kreatív alkotómunka időszaka, és rendezvényeink hamarosan újra tartalmas kikapcsolódást, emlékezetes élményeket nyújthatnak.

Szeptembertől folytatódnak közkedvelt, hiánypótló sorozataink. Dr. Kovács Sándor egyháztörténész rendhagyó történelemórái idén a trianoni diktátum erdélyi magyarságra gyakorolt hatásairól és következményeiről szólnak, de a tervek szerint egy a muzsikus Kolozsvárról szóló vidám, zenés téma is helyet kap a sorozatban. Dr. Ferenczi Enikő unitárius lelkész Lélekműhelyében a lelki egészséget, a spirituális fejlődést középpontba állító interaktív előadások továbbra is üde színfoltjai maradnak a Duna-Ház programkínálatának.

A Mesepadlás komplex, készségfejlesztő foglalkozásain kreatív, vidám kalandokban lehet része a térségben élő gyerekeknek. Új sorozatunkban, a Tekergő meseműhelyben korszerű, szociális és anyanyelvi kompetenciákat egyeránt fejlesztő drámapedagógiai foglalkozásokkal várjuk az 5-6. osztályos kiskamaszokat.

Közkívánatra februártól újraindult népi bútorfestő tanfolyamunk Király Ferenc, a Népművészet Mestere vezetésével; bízunk benne, hogy sikerül a tanfolyamot mihamarabb befejeznünk, a két utolsó alkalmat is megtartva. Az elkészült alkotásokból a tervek szerint ezúttal is kiállítást rendezünk a Duna-Házban.

Filmklubunkban ősztől ismét kortárs sikerfilmeket és a Magyar Média Mecenatúra Program legkiválóbb produkcióit nézhetik meg a filmrajongók, online filmklubunk viszont ebben az időszakban is remek otthoni filmélményeket kínál.
Ezek mellett további újdonságokkal, interaktív sorozatokkal, hasznos képzésekkel, előadásokkal, családi koncertekkel készülünk a kényszerszünet utáni időszakra is.