Nagyon szerettünk volna idén nyáron is közösen ünnepelni, de a járványhelyzet miatt sajnos végérvényesen eldőlt, hogy nincs lehetőségünk a 2020-as Duna Nap megtartására. Bízunk benne, hogy szeptembertől ismét kinyithatjuk a Duna-Ház kapuit és lesz alkalmunk a közös élmények bepótolására, hiszen számos színvonalas, szórakoztató programmal készülünk az új évadra is. Addig is szép nyarat, békés feltöltődést és jó egészséget kívánunk minden barátunknak.

Szeptembertől folytatódnak közkedvelt, hiánypótló sorozataink. Dr. Kovács Sándor egyháztörténész rendhagyó történelemórái idén a trianoni diktátum erdélyi magyarságra gyakorolt hatásairól és következményeiről szólnak, de a tervek szerint egy a “muzsikus Kolozsvárról” szóló vidám, zenés téma is helyet kap a sorozatban. Dr. Ferenczi Enikő unitárius lelkész Lélekműhelyében a lelki egészséget, a spirituális fejlődést középpontba állító interaktív előadásokra talán soha nem volt akkora igény, mint ebben az időszakban.

A Mesepadlás komplex, készségfejlesztő foglalkozásain kreatív, vidám kalandokban lehet része a térségben élő gyerekeknek. A Tekergő meseműhelyben továbbra is korszerű, szociális és anyanyelvi kompetenciákat egyaránt fejlesztő drámapedagógiai foglalkozásokkal várjuk az 5-6. osztályos kiskamaszokat.

Közkívánatra februártól újraindult népi bútorfestő tanfolyamunk Király Ferenc, a Népművészet Mestere vezetésével; a tanfolyam elmaradt két utolsó részét is a koraőszi időszakra tervezzük. Az elkészült alkotásokból terveink szerint ezúttal is kiállítást rendezünk a Duna-Házban.

Filmklubunkban ősztől ismét kortárs sikerfilmeket és a Magyar Média Mecenatúra Program legkiválóbb produkcióit nézhetik meg a filmrajongók.
Ezek mellett interaktív sorozatokkal, hasznos képzésekkel, előadásokkal, családi koncertekkel készülünk a kényszerszünet utáni időszakra is.

Online filmklubunk egész nyáron remek otthoni filmélményeket kínál, amelyek a honlapunkon elérhetőek.
Nyáron is érdemes figyelemmel kísérni Facebook oldalunkat, ahol saját programjainkon kívül számos remek kikapcsolódási lehetőségre hívjuk fel a figyelmet.