MÁJUSI PROGRAMJAINK

A tavasz utolsó hónapjára is szórakoztató, tartalmas rendezvényekkel készültünk.

Lebilincselő természetfilmmel indul a hónap a Zöld hét keretében. Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika alkotása az észak-magyarországi „vad erdők” élővilágát mutatja be látványos felvételekkel és magával ragadó dramaturgiai fordulatokkal. A Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában c. film a 2020-as Magyar Mozgókép Szemlén elnyerte a Legjobb ismeretterjesztő filmnek járó Magyar Filmdíjat.

Május 5-én Bertóti Johanna költő, énekes érkezik a magyarlapádi és torockói kisdiákokhoz. Az anyák napi verskoncertet játékosság, humor, tavaszi üdeség lengi körül, és persze a közös éneklés sem marad el.

HUNGARIKUMÜNNEP TOROCKÓN.  A nyilvános rendezvényen a szervezők szeretettel látják a torockói, torockószentgyörgyi és környéki érdeklődőket is. A programkínálatban színvonalas előadások és látványos bemutatók is megtalálhatók.  

Résztvevők: V. Németh Zsolt államtitkár; Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke; Dobos Menyhért a Duna Médiaszolgáltató tanácsadója, Torockó díszpolgára; Deák-Székely Szilárd, Torockó polgármestere; Csécs Márton esperes, Torockó unitárius lelkésze. A program egyik leglátványosabb eleme az Őskohászat és vaskészítés bemutató lesz Dr. Thiele Ádám, a Bucavasgyúró irányításával, május 10-én délután Budapest Belváros-Lipótváros torockói házának udvarán.

 

HUNOK, AVAROK, MAGYAROK ­– azonosság vagy folytonosság címmel tart interaktív előadást Dr. Hidán Csaba László történész, harcművészet oktató a tordai Jósika Miklós Líceum diákjainak május 18-án. A rendhagyó történelemórát látványos szablya és botvívás bemutató követi.

A Tekergő meseműhely tanévzáró részében az év legjobb élményeit elevenítjük fel a már összeszokott kiskamasz csapattal május 11-én. Mesebeli tarisznyánkban sok mesével és még annál is több pozitív gondolattal, érzéssel indulunk a nyári kalandok felé.

Május 19-én a Mesepadláson pünkösdi hangulatban mesélünk és zenélünk, majd közkívánatra ismét nemezelünk: ezúttal pünkösdi rózsát, Csortán Hajnal foglalkozásvezetővel.

 

Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat Torockón, a Duna-Házban, kihelyezett rendezvényeinken és az online térben egyaránt. A részvétel ingyenes.

Helyszín: Duna-Ház, Torockó, Fő utca 292. Kihelyezett programjaink helyszínét külön jeleztük a leírásban.

Újranézhető online programjaink továbbra is kreatív, szórakoztató feltöltődést kínálnak Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon is.

PROGRAMNAPTÁR

timeline_pre_loader
2023. MÁJUS

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

Torockói Unitárius Egyházközség; Sebes Pál Általános Iskola, Torockó; Jósika Miklós Elméleti Líceum, Torda; Bethlen Gábor Kollégium, Nagyenyed; Magyarlapádi Általános Iskola.

Gyerek- és családi programjaink közreműködő partnere: Tekergő Meseösvény Közhasznú Egyesület

VISSZANÉZHETŐ ONLINE PROGRAMJAINK

timeline_pre_loader
LÉLEKMŰHELY
timeline_pre_loader
ÉLMÉNYFESTÉS
timeline_pre_loader
MESETORNA

Visszanézhető 2021/2022-es évi online programjaink
ide kattintva érhetők el >>

Visszanézhető 2020/2021-es évi online programjaink
ide kattintva érhetők el >>