Rendezvényeinket közös biztonságunk érdekében és a járványhelyzetre való tekintettel szeretett torockói helyszínünkről egy időre az online térbe költöztettük. Bízunk benne, hogy a nem túl távoli jövőben “személyes programokkal” is megnyithatjuk a torockói Duna-Ház kapuit. Addig is ebben a formában igyekszünk a személyes találkozások varázsát tartalmas programokkal, maradandó élményekkel pótolni – reméljük, sikerrel.

Sokakat megszólító, aktuális témákkal jelentkeznek Facebook oldalunkon népszerű sorozataink, a Lélekműhely és A magyarság története.

Emellett a tavaszi hónapokban is kiemelt figyelmet fordítunk a családokra, az otthon tanuló gyerekekre és a pedagógusokra.

Közkívánatra online köntösbe bújt Mesepadlás c. sorozatunk is: a Tekergő mesemondók játékos, vidám mesetornákkal hozzák lendületbe testileg-lelkileg az óvodás, kisiskolás korosztályt és kísérőiket. Az online Mesepadlásra hamarosan sokak nagy kedvence is ellátogat egy fantasztikus gyerekkoncerttel, aminek további részleteire is hamarosan fény derül.

Zámborszky Eszter mesepedagógus, alkotóművész népszerű mesés online élményfestései minőségi, kreatív, önfeledt kikpacsolódást nyújtanak az egész családnak; az elkészült alkotások pedig sokáig díszíthetik otthonunkat. Tapasztalatból mondjuk: kezdők is bátran ecsetet ragadhatnak.

Bízunk benne, hogy sok erdélyi magyar és anyaországi pedagógus munkáját könnyíti meg a Mesevilág, csodavilág c. pedagógusképzés-sorozat, amit a folyamatos túljelentkezéssel lépést tartva több részletben tart meg Szabó Enikő pedagógus, pszichológus a Tekergő Meseösvény Egyesület közreműködésével.

A tavaszi napokra is szeretettel ajánljuk – egy pohár kakaó vagy forralt bor mellé, kinek-kinek életkora és ízlése szerint – egyre bővülő kínálattal visszanézhető előadásainkat, sorozatainkat, családi- és gyereprogramjainkat, amelyekről praktikus áttekintés is található az oldal alján.

Érdemes követni Facebook oldalunkat is, ahol folyamatosan frissülő információkat teszünk közzé.

A járványhelyzetre tekintettel a Duna-Ház fenntartja a programváltozás jogát.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket online előadásainkra a teljes magyar nyelvterületről!

DUNA-HÁZ FILMKLUB

A jó film olyan, mint a jó könyv – hozzánk tesz valami értékeset: elgondolkoztat, feltölt, kikapcsol, empatikusabbá, türelmesebbé, jobb emberekké válunk tőle. Bár filmklubunk jelenleg kényszerszünetet tart, online filmklubunk ebben az időszakban még több szórakoztató, minőségi, tartalmas alkotással várja nézőit. A virtuális klubban számos európai és amerikai sikerfilmet, valamint a közmédia legnépszerűbb alkotásait nézhetik meg az érdeklődők az interneten, illetve nézhetik vissza az adást követő 7 napon keresztül.

timeline_pre_loader
ONLINE FILMKLUB

ONLINE PROGRAMJAINK

A Duna-Ház műhelyei, workshopjai romániai idő szerint 18 órakor, magyar idő szerint 17 órakor kezdődnek! Az online előadások és sorozatok, a rendhagyó történelemóra és a Lélekműhely időpontja romániai idő szerint 20 óra, magyar idő szerint 19 óra. A mesés élményfestésekhez szombat délután, romániai idő szerint 17 órától, magyar idő szerint 16 órától lehet csatlakozni Facebook oldalunkon. További információk a részletes leírásokban.

timeline_pre_loader
2021 ÁPRILIS
2021 MÁJUS

VISSZANÉZHETŐ ONLINE PROGRAMJAINK

Az internet adta új technikai lehetőségeket kihasználva nyitottunk az egész Kárpát-medencére, és színvonalas, szórakoztató újdonságokkal is készültünk erre a borongós, szorongásokkal teli időszakra. Visszanézhető online programjainkat tematizálva itt megtalálják:

timeline_pre_loader
MESEMŰHELY
ÉLMÉNYFESTÉS
MESEKALENDÁRIUM
timeline_pre_loader
ÜNNEPI ELŐADÁS
timeline_pre_loader
EGYEDI ELŐADÁS
timeline_pre_loader
IRODALMI ELŐADÁS
timeline_pre_loader
VESKALENDÁRIUM
timeline_pre_loader
LÉLEKMŰHELY
timeline_pre_loader
TÖRTÉNELEMÓRA