[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56811″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1604874098498{padding-top: 20px !important;}”]

A hatásos mesemondás módszereit, avagy a hétfejű sárkány legyőzésének trükkjeit ismerhetjük meg a kreatív gyakorlati képzéseken. A Tekergő meseműhelyek az online térben is könnyen elsajátítható és alkalmazható játékokkal kiegészülve várják a résztvevőket az adventi feltöltődés jegyében. Mindkét alkalomra szeretettel várjuk a pedagógusokat, óvónőket, tanítónőket, ahogy a mesélni szerető szülőket és nagyszülőket is a teljes magyar nyelvterületről.

7-et egy csapásra – az úgy kezdődött, hogy valamikor a messzi, messzi múltban, amikor még a kézdi székelyek a tatárokat kergették el a Székelykőn magasodó várból, és a nap nem csak kétszer, hanem háromszor is felkelt reggelente a kopár hegyormot aranyba borítva…. nos akkor, de legalábbis 2019-ben a torockói Duna-Házban fellelkesültünk a kiskamaszoknak szervezett Tekergő meseműhelyek sikerén. Játékos, vidám, ráadásul kifejezetten hasznos mesemondó tréningre invitáltuk a helyi pedagógusokat, sőt a mesélni szerető szülőket, nagyszülőket is. Aztán, ha nem is konkrétan a hétfejű szörnyeteg, de egy legalább annyira veszélyes világjárvány keresztülhúzta a számításainkat. Így az online térbe helyeztük át a meseműhelyeket, és bár a személyes találkozásokat nem tudjuk teljesen pótolni, az interaktív tanfolyamok remekül működnek a képernyők előtt is. Sőt, a képzés virtuális kapui sokkal szélesebbre tárultak, hiszen könnyedén csatlakozhat bárki a Kárpát-medence magyarlakta térségeiből egy számítógép vagy okostelefon és az internet segítségével a tekergő mesemondókhoz.

A Tekergő meseműhelyekről

A történetmesélés egyidős az emberiség történetével és varázsa más-más formákban, de máig is töretlen. Történeteink végigkísérik életünket, ahogy a mesébe rejtett történetek gyermekeink életének szerves részei. A hatásos mesemondásra, a történetek érzékletes előadására pedig soha nem volt akkora szükségünk, mint ebben a programszegény, hűvös és szorongásokkal teli időszakban.

Átlagos helyzetben is fontos, hogy a szülő, nagyszülő otthon és a pedagógus az óvodában, iskolában is meséljen a gyereknek. De hogyan meséljünk? Hogyan építsük be a mesét a gyerekek mindennapjaiba, hogyan vigyük be a történetmesélés páratlan élményét különböző tanórákra? Ebben nyújtanak hasznos gyakorlati segítséget a „7-et egy csapásra” meseműhelyek, ahol játékos, önfeledt hangulatban kalandozhatunk mi felnőttek is a mesék varázslatos világában.

További részletek, amikből az is kiderül, mi köze mindehhez a hétfejű sárkánynak >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]