[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57112″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1608844995289{padding-top: 20px !important;}”]

Áldott karácsonyt, boldog, könnyebb új évet és mindenekelőtt jó egészséget kívánunk mindenkinek! Töltsön el a béke és a szeretet, tapasztaljuk meg a együtt a csodák valódi karácsonyát!

Az advent a fokozatos elcsendesedésről, megbékélésről, jobbá válásról szól. De valljuk be, a legnagyobb jószándékkal és elhatározással is sokszor letérítenek erről az útról a karácsonyi előkészületek, a gyakran csöppet sem szellemi természetű sürgés-forgás. Most viszont, hogy végre ténylegesen megérkezünk az ünnepbe, itt az ideje a meghitt, szeretetteljes élményeknek, a testi-lelki feltöltődésnek. Ehhez ajánljuk visszanézhető ünnepi előadásainkat, sorozatainkat.

A rendhagyó ünnepvárásban az online térben igyekeztünk a személyes találkozások varázsát tartalmas programokkal, maradandó élményekkel pótolni – reméljük, sikerrel. Két adventi sorozattal is kedveskedtünk kicsiknek és nagyoknak, amelyeket most egybegyűjtve, szimbolikus ajándékként szeretnénk becsempészni sokak karácsonyfája alá.

Teljen mesésen az ünnep!

A Tekergő mesemondók előadásában minden advent vasárnap meghallgathattunk egy mesét: a jószívű önzetlenség méltó jutalmáról, az eredeti Mikulásról, és arról, hogyan lehet egyetlen apró mozdulattal megtölteni egy hatalmas termet. A történetek varázslatos fénnyel ragyogták be a téli estéket. Nézzünk meséket az ünnepnapokon is, hogy fényük még sokáig ne hunyjon ki!

Töltsük meg valódi értékekkel az ünnepet! Árasszuk el irodalommal virtuális tereinket!

Ezekkel a mottókkal igyekeztünk minél többekhez eljuttatni a magyar líra remekműveit, Marosán Csaba színművész kiváló előadásában. Reméljük sokak ünnepvárásába sikerült egy kis örömöt, csöppnyi harmóniát, tartalmas élményeket vinnünk. Az ünnepi verskalendáriumot, akár versenként, akár egyben, honlapunkon lehet megnézni.

Közkedvelt, hiánypótló sorozataink ünnepi különkiadásai is visszanézhetők Facebook oldalunkon.

Lélekműhely – Márpedig szeretni kell, de hogyan?

Közösen hangolódhattunk az ünnepre a decemberi online Lélekműhelyben, amit karácsony előtt néhány nappal tartott meg Dr. Ferenczi Enikő unitárius lelkész, mentálhigiénés szakember a Duna-Ház Facebook oldalán. Megtisztelő számunkra, hogy a népszerű sorozat a virtuális térben is ilyen sokaknak nyújt lelki feltöltődést; a decemberi ünnepi különkiadást és a novemberi első online Lélekműhelyt is egyenként közel kilencezren nézték meg eddig.
A decemberi ünnepi Lélekműhely visszanézhető Facebook oldalunkon, ugyanitt a hozzászólásokban olvashatók a megindító egyéni kívánságok.

A novemberi Lélekműhely is visszanézhető Facebook oldalunkon.

Muzsikus Kolozsvár

Decemberben vidám, zenés témával folytatódott Dr. Kovács Sándor egyháztörténész A magyarság története című sorozata, amelyet 2020-ban a Trianon-évforduló fémjelzett. Az adventi előadásban viszont néhány évtizedet visszautaztunk az időben, és élményszerűen elevenedett meg a 19. századi muzsikus Kolozsvár, a korszak kedvelt cigányzenészeivel. Ezt az előadást is Facebook oldalunkon lehet visszanézni.

A sorozat novemberi előadása is visszanézhető Facebook oldalunkon.

A népi bútorfestő tanoncok kreatív alkotókedvét nem törte meg sem a hosszú szünet, sem a járvány-készültség: a márciusban félbeszakadt tanfolyamunk elmaradt részeit az őszi időszakban pótoltuk. Király Ferenc torockói bútorfestő mester irányításával szebbnél szebb, precízen kimunkált alkotások készültek, amelyekből ezúttal is kamarakiállítást terveztünk a Duna-Házban. Az ünnepélyes oklevélátadást és kiállításmegnyitót az időközben tovább szigorodó járványügyi szabályok miatt sajnos el kellett halasztanunk, de az online térben adtunk egy kis ízelítőt a festett ládikák és életfa plakettek szemet gyönyörködtető látványából.

Honlapunkon elérhető online filmklubunk az ünnepi időszakban is kortárs sikerfilmekkel nyújt felhőtlen kikapcsolódást.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]