[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57043″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”HÁTTÉRINFORMÁCIÓ A TEKERGŐ MESEMŰHELYRŐL” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Fhatter-a-tekergo-mesemuhelyrol%2F|title:H%C3%A1tt%C3%A9r%20a%20Tekerg%C5%91%20mesem%C5%B1helyr%C5%91l|target:_blank” pos=”heading-right” css_info_box=”.vc_custom_1608037804777{padding-top: 20px !important;}”][/bsf-info-box][vc_column_text]

A Tekergő meseműhely online pedagógusképzés őszi sikeréből kiindulva, közkívánatra két újabb egy alkalmas meseműhelyt hirdettünk meg: a Mesés szülői értekezleteket november 26-ára, és a Játék a mesében képzést december 3-ára. A nagy érdeklődéssel és a minket is meglepő folyamatos túljelentkezéssel lépést tartva, további online meseműhelyekkel bővítettük adventi programkínálatunkat a Tekergő Meseösvény Egyesület lelkes szakembereinek közreműködésével.

Kreatívan, remek hangulatban zajlottak az online workshopok, ahol számos korszerű, praktikus pedagógiai módszert sajátíthattak el a résztvevők. Például, hogy hogyan lehet néhány egyszerű, de nagyszerű trükkel igazi összetartó közösséggé kovácsolni az osztályba járó gyerekek szüleit. A Mesés szülői értekezleteken egy szívvel-lélekkel, sok mesével és önfeledtséggel kidolgozott, profi és komplex módszert ismerhettünk meg. Az ötletes, hatékony közös csapatépítő játékok kicsik és nagyok körében egyaránt remekül alkalmazhatók. A néhány nap alatt közel 100 regisztráció miatt december 10-én megismételtük a Mesés szülői értekezletek műhelyt, Csortán Hajnal és Fülöp Andrea Tekergő mesemondók vezetésével.

A Játék a mesében műhelyen arra kaptunk óvodai és kisiskolás csoportokban könnyen alkalmazható ötleteket, hogyan érdemes a mesébe beépíteni a dramatikus és ügyességi játékokat. A résztvevők kis csoportokban, közösen dolgoztak ki fantáziadús, komplex integrált foglalkozásokat Zámborszky Eszter mesepedagógus irányításával.

December 1-jén részt vettünk egy mesés, immunerősítő virtuális teadélutánon Nagy Enikő fitoterapeuta, mesemondó vezetésével. Érdekes és kevéssé közismert tényeket tudhattunk meg a gyógynövények hatásairól, számos fortélyt és praktikát megismerhettünk, sőt kizárólag természetes összetevőket tartalmazó arckrémet keverni is megtanulhattunk a Mesés adventi gyógynövénykalauzból, amiből természetesen az élőszóval előadott mese sem hiányzott.

Fantasztikus festmények és rajzok készültek december 5-én Mesés családi élményfestés a Mikulásnak címmel. A Tél Apó című mese meghallgatása után kreatív alkotással vártuk a világszerte óriási népszerűségnek örvendő fehér szakállú, piros kabátos Mikulást.

Bízunk benne, hogy a felemelő közös élmények mellett sok hasznos ötlettel, a mindennapi pedagógiai munkába könnyedén beépíthető módszerekkel távoztak ezekről a képzésekről a résztvevők, akik többségében erdélyi óvónők és tanítónők voltak, néhány lelkes szülővel, nagyszülővel, gyerekkönyvíróval, szerkesztővel, programszervezővel kiegészülve Gyergyóditrótól, Oroszhegyen, Tordaszentlászlón, Kövenden, Kolozsváron, Szatmárnémetin és Nagyváradon át Budapestig. Köszönjük a nagyszámú érdeklődést, a kitartó, lelkes részvételt a meseműhelyeken. Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen sok erdélyi magyar pedagógus fordította arra a délutánjait, hogy még több élményel és mesével szépítse meg óvodás-iskolás csoportjai mindennapjait. Azok se bánkódjanak viszont, akik lemaradtak az adventi meseműhelyekről, közkívánatra tervezzük a jövő évi folytatást.

Korábbi workshoppok >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]