[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56636″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1601051988665{padding-top: 20px !important;}”]

Még el sem kezdődött, de már most nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez az eddigi legkülönösebb, legtöbb kihívást tartogató évadunk a torockói Duna-Házban.

Bízunk benne, hogy a kihívások a fejlődés és jobbá válás lehetőségét hordozzák, így “együtt újra sikerülni fog” mottóval készülünk az óvatos évadkezdésre. A járványügyi szabályok körültekintő betartásával indítjuk el őszi programjainkat; igyekszünk a tavasszal elmaradt előadásokat, tanfolyamokat pótolni, ezek mellett színvonalas, szórakoztató újdonságokkal is készültünk. Mindenek előtt látogatóink egészségét és biztonságát tartjuk szem előtt, de reméljük tartalmas élményekben sem lesz hiány ebben a rendhagyó évadban.

Terveink szerint októbertől folytatódnak közkedvelt, hiánypótló sorozataink. Dr. Ferenczi Enikő unitárius lelkész Lélekműhelyében a lelki egészséget, a spirituális fejlődést középpontba állító interaktív előadásokra talán soha nem volt akkora igény, mint ebben az időszakban. Az évadkezdés egyik örömhíre, hogy a népszerű sorozat a torockói előadások mellett Budapesten is elindul, a Budapesti Unitárius Egyházközség közreműködésével.

Dr. Kovács Sándor egyháztörténész rendhagyó történelemórái idén a trianoni diktátum erdélyi magyarságra gyakorolt hatásairól és következményeiről szólnak, de a “muzsikus Kolozsvárról” szóló vidám, zenés téma is helyet kap a sorozatban.

A februárban újraindult népi bútorfestő tanfolyamunk elmaradt részeit is az őszi időszakban pótoljuk. A Király Ferenc torockói bútorfestő mester irányításával készülő alkotásokból ezúttal is kiállítást rendezünk a Duna-Házban.

A járványhelyzetre való tekintettel igyekszünk az online kapcsolattartás lehetőségeivel méginkább élni, így azokat a képzéseinket, amelyek ezt lehetővé teszik, a virtuális térbe helyezzük át. A tavasszal elmaradt Tekergő meseműhely pedagógusképzést is online formában szervezzük meg. A kreatív gyakorlati képzés az online térben is könnyen elsajátítható és könnyen alkalmazható játékokkal, módszerekkel kiegészülve várja a résztvevőket.

Tervezzük kiscsoportos gyerek- és ifjúsági programjaink újraindítását, a helyi és környéki iskolákkal szorosan egyeztetve a biztonsági szempontokat. A Tekergő meseműhelyben korszerű, szociális és anyanyelvi kompetenciákat egyaránt fejlesztő drámapedagógiai foglalkozásokkal várjuk a kiskamaszokat. A Mesepadlás komplex készségfejlesztő, kiscsoportos foglalkozásain kreatív, vidám kalandokban lehet része a térségben élő kisiskolásoknak.

A honlapunkon elérhető online filmklubunk továbbra is kortárs sikerfilmekkel nyújt felhőtlen kikapcsolódást.

Hamarosan a nyilvánosság elé tárjuk azt a különleges műalkotást, ami a trianoni békediktátum 100. évfordulóján, nemzeti összetartozásunk jelképeként érkezett a Duna-Házba: a Szent Korona és a koronázási ékszerek másolata Panyik Imre felvidéki díszműlakatos keze munkáját dicsérik. Az alkotást jelenleg rendezvényeink résztvevői tekinthetik meg előadások előtt vagy után a Duna-Házban.

Érdemes figyelemmel kísérni Facebook oldalunkat is, ahol folyamatosan frissülő információkat teszünk közzé programjainkról.

Erre az időszakra különösen érvényes, hogy a Duna-Ház fenntartja a programváltozás jogát: az őszi-téli időszakra tervezett rendezvényeinket a járvány-helyzettől függően tartjuk meg.
Az Önök és környezetük biztonsága érdekében kérjük a járványügyi szabályok gondos betartását a Duna-Ház programjain is. Addig is jó egészséget kívánunk mindenkinek![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element=”yes”][vc_column][vc_text_separator title=”GALÉRIA” css=”.vc_custom_1540755273355{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][/vc_column][vc_column][dt_media_gallery_carousel image_border_radius=”1px” autoplay=”y” project_icon_color=”#ffffff” project_icon_border_width=”0px” arrow_bg_width=”36x” arrow_border_width=”0px” r_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” r_arrow_v_offset=”0px” l_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” l_arrow_v_offset=”0px” css_dt_gallery_carousel=”.vc_custom_1583149912916{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;}”][/vc_column][/vc_row]