[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. ÁPRILIS 1. CSÜTÖRTÖK 11:00-11:45*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Online mesetorna kisiskolásoknak és óvodásoknak a Duna-Ház Facebook oldalán.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57414″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1616085199965{padding-top: 20px !important;}”]

A hosszúra nyúlt kényszerszünet után népszerű Mesepadlás sorozatunk is online köntösbe bújt egy időre.

A Tekergő mesemondók interaktív foglalkozásaira szeretettel várjuk iskolai, óvodai csoportok csatlakozását a teljes magyar nyelvterületről, az óvónénik, tanítónénik segítségével, a járványügyi szabályok körültekintő betartásával. A digitális oktatás révén „otthonrekedt” kisgyerekek is bátran bekapcsolódhatnak a vidám mesetornába.

Gyere hallgasd meg a mesét és légy Te a mesehős!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]A tenger szellemének fia először azt hiszi, hogy a kis királyfi bolondozik vele. Kíváncsiak vagytok, hogy végül kinek sikerül kiállnia a próbákat? Van kedvetek segíteni a legkisebb királyfinak? Akkor tartsatok velünk, váljunk együtt mesehősökké! Mese, mondóka, ugri-bugri, sőt találós kérdések is várnak minden bátor kis királyfira és királylányra!

Nagy szeretettel várjuk a mesetornára az önfeledt gyerekeket, akik szeretnének felhőtlenül mozogni, ugrálni és jó nagyot bolondozni április 1-jén. Íme a remek alkalom!

Az ingyenes online gyerekprogramhoz ezúttal is regisztráció és létszámkorlát nélkül lehet csatlakozni a Duna-Ház Facebook oldalán, április 1-jén, csütörtökön délelőtt, romániai idő szerint délelőtt 11, magyar idő szerint 10 órától.

Vezeti: Hajós Erika, Tekergő mesemondó
Korhatár: 4-11 év, óvodás, kisiskolás generáció
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

Az ingyenes online gyerekprogramhoz ezúttal is regisztráció és létszámkorlát nélkül lehet csatlakozni.

További információk a Duna-Ház Facebook oldalán és az Online Mesepadlás eseményoldalán, amit érdemes már most bejelölni.

Címszavakban az első online Mesepadlásról

Nagy öröm számunkra, hogy az ünnepi, „huszáros” foglalkozáshoz milyen sok óvodai csoport, kisiskolás osztály és otthonról tornázó család csatlakozott a Kárpát-medence számos magyar településéről, városából. Köszönjük szépen Zámborszky Eszter mesepedagógusnak a rendkívül dinamikus, játékos, sodró lendületű foglalkozást. Köszönjük a sok-sok kisgyerek, pedagógus és szülő lelkesedését. Fantasztikus élmény volt együtt mesetornázni az online térben az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és anyaországi csoportokkal és családokkal, a technika segítségével kicsit összekötve a torockói, tordai, oroszhegyi, almágyi, tornaljai, szászrégeni, kolozsvári, nagyváradi, szentmártonkátai, edelényi, nagyszalontai, marosvásárhelyi, szegedi, pécsi vagy éppen a malmöi gyerekeket és családokat – csak néhány helyszínt kiemelve a sok közül.

A foglalkozás remek lehetőség a felgyűlt energiák kreatív levezetésére, akár csoportosan az óvodában, iskolában, akár egyénileg, testvérrel, anyával, apával otthonról. Aki szeretne az ünneptől függetlenül is röpke 45 percre délceg huszárrá változni, menetelni, tisztelegni, verbunkot járni, az jelenleg is megteheti, hiszen az online mesetorna visszanézhető a Duna-Ház Facebook oldalán.

Részletes leírás a március 12-ei mesetornáról >>
Korábbi programok >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1616085641926{background-color: #1e73be !important;border-radius: 10px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1616086026547{padding-top: 5px !important;padding-right: 5px !important;padding-bottom: 5px !important;padding-left: 5px !important;}”]

Online Mesepadlás

A mesehallgatás és a játékos feladatok hozzájárulnak a gyerekek mozgáskoordinációjának, egyensúlyérzékének, saját test észlelésének, figyelmének, kooperációs képességének, anyanyelvi készségének fejlődéséhez, és elősegítik az idegrendszer érését. A mozgásfejlesztő foglalkozás célja, fejlesztő funkciója mellett, elsősorban az örömszerzés!

Bár a személyes találkozások varázsát csak részben tudjuk pótolni, és reméljük, hamarosan újra gyerekzsivaly tölti meg a torockói Duna-Ház Mesepadlását is, addig még be kell érnünk a virtuális gyerekprogramokkal. Sok Torockó környéki és távolabbi erdélyi iskolából, óvódából is kaptunk visszajelzéseket arról, hogy a mostanra már sok régióban, településen újra az iskolapadot koptató elemisták és óvodások mennyire ki vannak éhezve a karantén-időszak után a közösségi programokra, a tanórán kívüli önfeledt, csoportos kikapcsolódásra. Az online Mesepadlások az óvodai programokba és a kisiskolás tanrendbe is remekül beilleszthető foglalkozásokkal várják kis közönségüket. Az élményszerű élő foglalkozások a Duna-Ház Facebook oldalán utólag is visszanézhetők lesznek.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]