[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. MÁRCIUS 12. PÉNTEK 11:00-11:45*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Online mesetorna kisiskolásoknak és óvodásoknak a Duna-Ház Facebook oldalán.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57414″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1617880115375{padding-top: 20px !important;}”]

Régóta tervezett, hiánypótló sorozatot indítottunk, pontosabban népszerű Mesepadlás sorozatunk is online köntösbe bújt. Hosszúra nyúlt a kényszerszünet, viszont az első alkalommal rögtön a közepébe is vágtunk, egy az örökmozgó gyerkőcöknek való foglalkozással.

Szeretettel vártuk erdélyi iskolai, óvodai csoportok csatlakozását az óvónénik, tanítónénik irányításával, és a járványügyi szabályok körültekintő betartásával, de a digitális oktatásban „otthonrekedt” kisgyerekek is bátran bekapcsolódhattak a vidám mesetornába, bárhonnan a világból.

Gyere hallgasd meg a mesét és légy Te a mesehős!

A huszár lova – március közepén nemzetiszínű lobogókat lenget a szél, az emberek pedig kokárdát tűznek a ruhájukra. Mit is ünnepelünk ilyenkor? Milyen március 15-e gyerekszemmel, játékkal, mesével, tánccal? A gyerekek huszárokká válhatnak, megtanulunk menetelni, tisztelegni, még verbunkot is járunk. Egy mese hőseivé válunk, s a próbatételeket vidám gyakorlatok segítségével teljesítjük.

Nagy öröm számunkra, hogy az ünnepi, „huszáros” foglalkozáshoz milyen sok óvodai csoport, kisiskolás osztály és otthonról tornázó család is csatlakozott a Kárpát-medence számos magyar településéről, városából. Köszönjük szépen Zámborszky Eszter mesepedagógusnak a rendkívül dinamikus, játékos, sodró lendületű foglalkozást. Köszönjük a sok-sok kisgyerek, pedagógus és szülő lelkesedését. Fantasztikus élmény volt együtt mesetornázni az online térben az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és anyaországi csoportokkal és családokkal, a technika segítségével kicsit összekötve a torockói, tordai, oroszhegyi, almágyi, tornaljai, szászrégeni, kolozsvári, nagyváradi, szentmártonkátai, edelényi, nagyszalontai, marosvásárhelyi, szegedi, pécsi vagy éppen a malmöi gyerekeket és családokat – csak néhány helyszínt kiemelve a sok közül.

A foglalkozás remek lehetőség a felgyűlt energiák kreatív levezetésére, akár csoportosan az óvodában, iskolában, akár egyénileg, tesóval, anyával, apával otthonról. Aki szeretne az ünneptől függetlenül is röpke 45 percre délceg huszárrá változni, menetelni, tisztelegni, verbunkot járni, az jelenleg is megteheti, hiszen az online mesetorna visszanézhető a Duna-Ház Facebook oldalán.

A mesehallgatás és a játékos feladatok hozzájárulnak a gyerekek mozgáskoordinációjának, egyensúlyérzékének, saját test észlelésének, figyelmének, kooperációs képességének, anyanyelvi készségének fejlődéséhez, és elősegítik az idegrendszer érését. A mesetorna mozgásfejlesztő foglalkozás célja, fejlesztő funkciója mellett, elsősorban az örömszerzés!

Bár a személyes találkozások varázsát csak részben tudjuk pótolni, és reméljük, mostmár tényleg hamarosan újra gyerekzsivaj tölti meg a torockói Duna-Ház Mesepadlását is, addig még be kell érnünk a virtuális gyerekprogramokkal. Sok Torockó környéki és távolabbi erdélyi iskolából, óvódából is kaptunk visszajelzéseket arról, hogy a mostmár sok régióban, településen újra az iskolapadot koptató elemisták és óvodások mennyire ki vannak éhezve a karantén-időszak után a közösségi programokra, a tanórán kívüli önfeledt, csoportos kikapcsolódásra. Az online Mesepadlások – a mesetorna – az óvodai programokba és a kisiskolás tanrendbe is remekül beilleszthető foglalkozásokkal várják kis közönségüket. Az élményszerű élő foglalkozások a Duna-Ház Facebook oldalán utólag is visszanézhetőek.

Vezeti: Zámborszky Eszter mesemondó, tánc-, dráma-, mesepedagógus
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

Az ingyenes online gyerekprogramhoz ezúttal is regisztráció és létszámkorlát nélkül lehet csatlakozni.

További információk a Duna-Ház Facebook oldalán és az Online Mesepadlás eseményoldalán, amit érdemes már most bejelölni.

Korábbi programok >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]