[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”FEBRUÁR 26. PÉNTEK 19:00*”]*Romániai idő szerint!
Online előadás a Duna-Ház Facebook oldalán.[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Rendezvényeinket közös biztonságunk érdekében, tekintettel a járványhelyzetre, szeretett torockói helyszínünkről egy időre az online térbe költöztettük. Igyekszünk ebben a formában is maradandó élményekkel kárpótolni közönségünket.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57247″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”HÁTTÉR A HÁZASSÁG HETÉRŐL” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Fa-hazassag-hete-kozel-20-eves-hagyomany%2F|title:A%20h%C3%A1zass%C3%A1g%20hete%20%E2%80%93%20k%C3%B6zel%2020%20%C3%A9ves%20hagyom%C3%A1ny” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][vc_column_text]

Vajon lehet ma még valami érvényeset vagy újat mondani a házasságról? Miért annyira nehéz jól csinálni? Melyek a kiszámítható és a kiszámíthatatlan buktatói? Dr. Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakember, unitárius lelkész és Dr. Czire Szabolcs unitárius lelkész, szociológus páros előadása lelkigondozói tapasztalatba ágyazva kitért a házasság bibliai és történeti vonatkozásaira, a gyakoribb modellekre, a mai átalakulás irányaira, a nemi különbségekből adódó más-más jellemvonásokra, viselkedésmintákra.

Már hagyomány, hogy a Lélekműhely februárban családi különkiadással rukkol elő, ahogy az is, hogy ezek a rendhagyó, közös előadások a sorozat legnépszerűbb részei. Dr. Ferenczi Enikőhöz, a több mint két éve nagy sikerrel futó sorozat ötletgazdájához és állandó előadójához idén ismét férje, Dr. Czire Szabolcs csatlakozott a rendhagyó, humort sem nélkülöző páros előadáson. Férfi és nő különbségéről, a nemi szerepek alakulásáról, a harmonikus párkapcsolat és családi élet értékéről és megtartó erejéről volt szó, de kendőzetlenül beszéltek a házasság örömei mellett annak buktatóiról is, kiemelve a mindennapi életben jól hasznosítható gyakorlati szempontokat.

A Ferenczi Enikő – Czire Szabolcs házaspár fantasztikus közös előadása egyszerre volt emelkedett, megható, tabuk nélkül őszinte és gyakran kifejezetten vicces. Rávilágított, hogy a szeretet nem egy passzív állapot, hanem aktív, cselekvő létmód, a feltétel nélküli szeretet legerősebb iskolája pedig maga a házasság. A házasság az egyik legerősebb emberi szövetség, amit fenntartani, jó párkapcsolatban élni a rózsaszín ködön túli világban, tagadhatatlanul kemény és folyamatos munka. Hiteles válaszokat kaptunk azokra a kérdésekre is, hogy hogyan építhető vissza szeretetmorzsákból maga a szeretet, miért ennyire fontos a jó kommunikáció, mekkora a szexualitás szerepe egy hosszú távú kapcsolatban, sőt egy vicces vitarendezési módszert is megosztott a házaspár.

Az előadásra ezúttal is a Kárpát-medence számos régiójából “érkeztek” résztvevők Torockótól és Torockószentgyörgytől a Bözödi tón, Székelyföldön, Marosvásárhelyen, Nyárádszentmártonon át Szegedig és Budapestig, csak néhány érdekes helyszínt kiemelve a sok közül.
A házasság hetéhez utólag kapcsolódó Lélekműhely visszanézhető a Duna-Ház Facebook oldalán. Szeretettel ajánljuk nemcsak házasságban, párkapcsolatban élőknek, de nekik különösen.

Előadók: Dr. Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakember, unitárius lelkész és Dr. Czire Szabolcs unitárius lelkész, szociológus
A Duna-Ház rendezvényein a részvétel ingyenes!

Részletes leírás az előző, 2021. január 22-ei online Lélekműhelyről >>

A sorozat eddigi online előadásai visszanézhetőek Facebook oldalunkon:

Együttműködő partnereink: Torockói Unitárius Egyházközség; Budapesti Unitárius Egyházközség; Torockószentgyörgyi Unitárius Egyházközség

További információk, érdekességek, kisfilmek a Duna-Ház Facebook oldalán és az előadás Facebook eseményoldalán >>

Korábbi előadások >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]