[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2022. JÚLIUS 23-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56720″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]

A korábban forgatókönyvíróként dolgozó Edoardo Falcone 2015-ben leforgatta első saját nagyjátékfilmjét Ha Isten úgy akarja címmel, mely elismerést hozott számára mind a közönség, mind a szakma részéről. Ennek sikerén felbuzdulva két évvel később újabb vígjátékra adta a fejét, így készülhetett el a Karmikus kérdés.

A Karmikus kérdés egy klasszikus komédiába bújtatott történet, mely mélyebb tartalommal bír: a társadalmi osztályok közötti átjárhatóságról, a barátság erejéről és az önfeláldozásról szól.

Giacomo (Fabio De Luigi) egy iparos dinasztia különc örököse, aki apja halála óta még mindig szinte gyerekként él. A család ceruzagyárát erős kezű nevelőapja irányítja, így neki van ideje elmerülni az irodalomban és az okkultizmusban. Szent meggyőződése, hogy a 4 éves korában elveszített apja valahol valakiben újjászületett, és sikerül is találnia valakit, aki megmondja, hogy kiben. A megjelölt személy, Mario Pitagoras (Elio Germano), azonban pont az ellentéte: ő igenis a földön él, piti kis stiklikből tartja el családját, és a fél városnak tartozik pénzzel. Ez a látszólag abszurd találkozás mindkettőjük életét megváltoztatja.

Olasz filmvígjáték, 2016
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Edoardo Falcone, Marco Martani
Zene: Michele Braga
Operatőr: Maurizio Calvesi
Rendezte: Edoardo Falcone

Szereplők:
Fabio De Luigi (Giacomo Antonelli)
Elio Germano (Mario Pitagoras)
Massimo De Lorenzo (Ernesto)
Daniela Virgilio (Serena)
Corrado Solari (Antikvárius)
Valentina Cenni (Alessandra)
Isabella Ragonese (Ginevra)
Philippe Leroy (Ludovic Stern)
Eros Pagni (Fabrizio)
Stefania Sandrelli (Caterina)

A Karmikus kérdés a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

További programjaink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]