[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2022. DECEMBER 1-16.”][/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A család minden tagjának tartalmas kikapcsolódást nyújt az adventi időszakban a Duna-Ház.
Ünnepi köntöst öltenek személyes és online rendezvényeink is.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”60856″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1669753941332{padding-top: 20px !important;}”]

Ebben a rengeteg teendővel, számos kedves és – valljuk be – sok megterhelő feladattal is teli időszakban szánjunk egy kis időt az advent lényegére! Tartsunk tudatos szüneteket az egyre gyorsabb ritmusban száguldó, szinte mindenkit magával ragadó ünnepi forgatagban, és öltöztessük ünneplőbe a lelkünket is! Mert évről évre egyre fontosabb és egyre nagyobb kihívás, hogy valójában „megérkezzünk az ünnepbe”, és ne csak beessünk a fa alá.

Az ünnepre hangolódásban, a lelki feltöltődésben igyekszünk segítséget nyújtani programjainkkal. Változatos, színes kínálattal várunk kicsiket és nagyokat a festői szépségű Torockón és az online térben egyaránt. Ünnepi különkiadásokkal folytatódnak hiánypótló sorozataink, a Lélekműhely, a Mesepadlás, az ifjúsági műhely és az online élményfestés. Népszerű bútorfestő tanfolyamunk is karácsonyi hangulatban, zenés műsorral és kiállításmegnyitóval zárul december 10-én.

„Mostan kinyílt egy gyönyörű virág” – Boros Erzsébet népdalénekes és zenész barátai csodaszép adventi, karácsonyi népi kántákból és bibliai igékből összeállított előadással érkeznek Torockóra. Az ünnepi műsor keretében a résztvevők a népi bútorfestő tanfolyamon készült alkotásokat is megcsodálhatják december 10-én, szombaton 17 órától a Duna-Házban.

A legkisebbeknek is emlékezetes élményeket és vidám meglepetéseket tartogatunk.
A mesés online élményfestés december 3-án, szombaton délután nemcsak az ünnepi hangulat miatt lesz más, mint az eddigi alkalmak. Egyszer volt, hol nem volt, valamikor régen…. így kezdődnek a mesék. Valamikor réges-régen képeslapokat is küldtünk egymásnak. Izgatottan vártuk, milyen szép téli kép rejtőzik a borítékba zárt kedves gondolat, vers, üdvözlet mellett.

A decemberi élményfestésen látványos karácsonyi képeslapot és ajándékkísérőt készítünk, akvarell technikával, Zámborszky Eszter mesepedagógus, alkotóművész értő irányításával. Játékkal is készültünk: a legnépszerűbb festmény alkotóját megajándékozzuk. További részletek honlapunkon és a Facebook-eseményben >>

Várjuk együtt a Mikulást december 5-én a Mesepadláson! Citeramuzsikával, mondókákkal, dalokkal, vidám népi játékokkal kalandozunk a mesék varázslatos világában. Kalandunk végén pedig mindenki elkészítheti a saját manócskáját vagy Mikulását a kézműves foglalkozáson, Csortán Hajnal mesemondó, mesedalnok közreműködésével.

Mese a szeretetről. Ezt a beszédes címet viseli a kiskamaszoknak szóló drámapedagógiai műhelyfoglalkozás december 8-i része.

December 16-án adventi meseturnéval érkeznek a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum kisdiákjaihoz és óvodásaihoz Hajós Erika és Baranyi Ildikó Tekergő mesemondók.

Dr. Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakember idei utolsó Lélekműhelyének témája az alázat, ez a mellőzött és gyakran félreértett erény. A meghitt, ünnepre hangoló torockói előadásnak rövidített online változata is lesz december 16-án Facebook-oldalunkon és Youtube csatornánkon.

Áldott, békés ünnepvárást, tartalmas kikapcsolódást kívánunk!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]