[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2022. DECEMBER 3., SZOMBAT 17:00″]*Romániai idő szerint!
[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-video-camera” icon_size=”28″ title=”FACEBOOK ESEMÉNY” read_more=”box” link=”target:_blank” pos=”heading-right”]Az online élményfestés a fenti linken lesz elérhető!
A részvétel ingyenes
[/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Karácsonyváró mesés online élményfestés a Duna-Ház Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján

[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/_PlLlOD9lNQ” align=”center”][vc_column_text]

Az év egyik legszebb, legmeghittebb ünnepe, a karácsony. Ajándékozni szoktunk ilyenkor, azonban a kézzel készített kedvesség mindig jobban megmelengeti az ember szívét, mint a drága, boltban kapható holmik. Az év utolsó élményfestésén ennek a két gondolatnak a mentén alkottunk, A kisbojtár ajándéka c. magyar legendameséből ihletet merítve.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1634071181572{padding-top: 0px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1668804880292{padding-top: 0px !important;}”]Egyszer volt, hol nem volt, valamikor régen…. így kezdődnek a mesék. Valamikor réges-régen képeslapokat is küldtünk egymásnak, postán. Izgatottan vártuk, milyen szép téli kép, karácsonyi hangulat bújik meg a borítékba zárt kedves gondolat, vers, üdvözlet mellett.

Ezt a szép szokást elevenítjük föl a decemberi élményfestésen: ajándék képeslapot készítünk. De ez az alkalom nem csak az ünnepi hangulat miatt lesz más, mint az eddigiek. Ezúttal az akvarell technikát fogjuk használni, egyszerűbb néven vízfestékkel festünk.

Az élményfestés ideje alatt több képeslapot, ajándékkísérőt is el fogunk készíteni, így akár minden rokonnak készülhet meglepetés. Ezeket akár már következő héten is elküldhetjük, hogy még karácsony előtt a postaládákban legyenek a jókívánságok.

Amire szükségünk lesz az akvarell képeslapokhoz:
  • Akvarell papír, ennek hiányában, vastag jó minőségű rajzlap
  • Akvarellfesték / akvarell ceruza / vízfesték
  • Olló, esetleg cikk-cakk olló
  • Ecsetek: vékonyabbak és vastagabbak
  • Vizes edény
  • Papírtörlő, törlőrongy
  • „Festékfolt-tűrő” ruházat
A kisbojtár ajándéka

A magyar legendamese egyike a legszebb karácsonyi történeteinknek. Az odaadásról, az igazi ajándékról, az ajándékozás lényegéről szól. Az élőszóval, ízesen előadott meséből merítünk ihletet az alkotásra, majd lépésről lépésre készülnek el a szebbnél szebb képeslapok.
A mesés élményfestések ötletgazdája, Zámborszky Eszter mesepedagógus, alkotóművész, Tekergő mesemondó. Az egyedi elképzeléseknek és a szárnyaló fantáziának is tág teret ad, miközben lépésről lépésre vezet végig a festés folyamatán.

Az élményfestéshez ingyenesen, regisztráció és földrajzi korlátok nélkül lehet csatlakozni a Duna-Ház Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján. Kezdők is bátran belevághatnak, a sikerélmény garantált!

Foglalkozásvezető: Zámborszky Eszter mesemondó, mesepedagógus, alkotóművész
Korhatár: 3-99 éves korig bárki
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Közhasznú Egyesület Ι Facebook

JÁTÉK

A karácsonyváró élményfestésre egy kis játékkal is készültünk. A legnépszerűbb képek alkotóit megajándékozzuk. Érdemes már most bejelölni az élményfestés Facebook eseményoldalát, ahol a játék részletes leírása is megtalálható.

Korábbi programok >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1634071403039{border-left-width: 1px !important;padding-top: 0px !important;border-left-color: #000000 !important;border-left-style: solid !important;border-radius: 1px !important;}”][vc_text_separator title=”ZÁMBORSZKY ESZTER” css=”.vc_custom_1644335874886{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][dt_fancy_image image_id=”59515″ width=”140″ height=”140″ border_radius=”100px” caption=”off” image_decoration=”shadow” shadow_color=”rgba(0,0,0,0.6)” css=”.vc_custom_1644335946346{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1644335005024{padding-top: 0px !important;padding-left: 20px !important;}”]

Zámborszky Eszter vagyok, mesemondó, tánc-, dráma-, mesepedagógus, meseterápiás szakember, interkulturális nevelési szaktanácsadó. Szeretem a változatosságot, a kreativitást, szeretek játszani, énekelni, táncolni, alkotni, de leginkább azt szeretem, ha mindenki elégedett körülöttem. A mesék évezredes erejét és bölcsességét hívom segítségül, hogy kísérjenek a testi, lelki, szellemi harmóniához vezető úton, és ezt a tudást igyekszem továbbadni. Mesemondóként számos gyermek és felnőtt előadás tapasztalata gazdagított. Mesepedagógusként a mozgás, az alkotófolyamatok, a dráma és élménypedagógia kínálta lehetőségeket ötvözöm. Fontos számomra, hogy mindig a hallgatóságom igényeihez alkalmazkodva tudjak olyan maradandó élményt adni, amelyre évek múltán is emlékeznek majd.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]