[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2022. ÁPRILIS 22-ig!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”59998″ img_size=”1200×600″ css=”.vc_custom_1649153100863{padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text]

Karol Woytyla színműve nyomán készült film főhőse Adam Chmielowski ,a XIX. századi festőművész, akinek példáját oly nagyra tartotta a későbbi II. János Pál pápa, hogy szentté avatta. Ma őt Szent Albertként ismerhetjük.

Adam, belső igazságát megtalálni vágyó festőként , az “Ecce homo” festése közben, a feladatát, életének értelmét keresi. Megindítja az a szociális nyomor, amely méltatlan helyzetbe kényszeríti embertársait, a megalázottakat és megnyomorítottatakat, a munkásokat, az utcán tengődő koldusokat. Segíteni próbál, és az őt körülvevő kortársakkal csakúgy, mint önmagával vívódva , küzd az igaz válaszért. Művészetimádók, mecénások, forradalmárok, jótékonykodók és a kizsákmányoltak mind más és más válaszokat adnak a megoldandó, égető társadalmi igazságtalanságokra. Adam az irgalom útját választja. Érzi, a legnagyobb szabadság ha az ember, FIÚ lesz… Isten Fia.

Lengyel játékfilm, 1996
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Krzysztof Zanussi, Mario diNardo
Zene: Wojciech Kilar
Operatőr: Ryszard Lenczewski
Rendezte: Krzysztof Zanussi

Szereplők:
Christoph Waltz (Max)
Scott Wilson (Adam Chmielowski)
Wojciech Pszoniak (Stranger)
Grazyna Szapolowska
Riccardo Cucciolla

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

Korábbi filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]