Mikulás bácsi csizmája (Fotó: Freepik)

Mikulás bácsi csizmája

Együtt vártuk a Mikulást december 5-én a Duna-Ház Mesepadlásán. Az ünnepi alkalommal kiderült az is, hogy évekkel ezelőtt hova tűnt a jóságos, öreg Mikulás csizmája. És az is, hogy miért tért haza a tündérek közé mezítláb, miután minden gyereknek elvitte az ajándékát.

Olvasson tovább
A kisbojtár ajándéka (Illusztráció: Freepik)

A kisbojtár ajándéka

Az év egyik legszebb, legmeghittebb ünnepe, a karácsony. Ajándékozni szoktunk ilyenkor, azonban a kézzel készített kedvesség mindig jobban megmelengeti az ember szívét, mint a drága, boltban kapható holmik. Az év utolsó élményfestésén ennek a két gondolatnak a mentén alkottunk, A kisbojtár ajándéka c. magyar legendameséből ihletet merítve.

Olvasson tovább
Mindent vagy semmit? (Fotó: MTVA)

Mindent vagy semmit?

A film mottója Karinthy Frigyes tollából: “Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem? Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar – a férfi a nőt, a nő a férfit. ” A”Mindent vagy semmit” mai cseh filmszatíra, keserédes komédiázás, csehes bájjal. A cseh Bridget Jones. 2017-ben…

Olvasson tovább
A hipnotizőr (Fotó: MTVA)

A hipnotizőr

Amikor egy kisvárosban a helyi rendőrség egy brutálisan meggyilkolt férfi holttestére bukkan, akinek családját ugyan olyan kegyetlenséggel mészárolták le, a nyomozók tehetetlenné válnak és segítségül hívnak egy külső szakértőt.

Olvasson tovább
Mesetorna (Illusztráció: Freepik)

Mesetorna: A róka és a macska

Hogy a macska vagy a róka a ravaszabb-e, az kiderül a Duna-Ház novemberi online mesetornáján. Természetesen nem leszünk mi sem restek fára mászni, futkározni, megmozgatni minden porcikánkat. Te mi szeretnél lenni? Ügyesen ugráló, a kutyáktól sem félő, illedelmes macska, vagy okos és tapasztalt róka úrfi? Gyere és döntsd el a mesetorna végére!

Olvasson tovább
Luther Márton ( Grafika: Pixabay)

Luther asztalánál

Marosán Csaba színművész rendszeres vendége a Duna-Háznak, ahová október 31-én a Luther asztalánál c. előadásával érkezett a reformáció emléknapjának és 505. évfordulójának tiszteletére.

Olvasson tovább