Madame Bovary jelenet fotó (MTVA)

Madame Bovary

A film a halhatatlan regény (Madame Bovary) egyik nagy ívű feldolgozása. Bovarynénak, az ábrándjaitól megrészegült, nagyravágyó falusi szépasszonynak tragikus sorsa korhű környezetben elevenedik meg.

Olvasson tovább
Farsangtemetés Torockón - eltemetik "Farsang Dömét" (Fotó: Oláh Tibor)

Filmvetítések a Torockói farsangtemetésen

Idén is eltemettük “Farsang Dömét ” a Székelykő völgyében. Immár hagyomány, hogy a Duna-Ház is csatlakozik a messze földön híres Torockói farsangtemetéshez. Délelőtt népszerű mesefilmeket vetítettünk az egész családnak, egy órával a menet indulása előtt pedig a farsangtemetést és a térség nevezetességeit látványosan bemutató ismeretterjesztő filmeket nézhettek meg az érdeklődők.

Olvasson tovább
Örök tél - borító (Fotó: Facebook)

Örök tél a februári Filmklubban

Az Örök tél egy hiánypótló magyar történelmi filmdráma, mely annak a több százezer magyar áldozatnak állít emléket, akiket a második világháború végén Magyarországot megszálló szovjetek málenkij robotra, a volt Szovjetúnió területén lévő GUPVI lágerekbe hurcoltak el, úgynevezett “kollektív büntetés” címén. A filmalkotás a Gulág Emlékbizottság támogatásával készült, a rendszerváltás óta az első játékfilm a gulágok…

Olvasson tovább
Varjúkirály a Meseműhelyben - 2020. február (Fotó: Tekergő Meseösvény)

Tekergő mesedélután A varjúkirállyal

Meseváró hangulatban, sok kreatív ötletben, vidám játékosságban a februári Tekergő meseműhelyekben sem volt hiány. A csoportok ezúttal is a ráhangoló játékok segítségével nyertek bebocsátást a mesék varázslatos világába. Beszélgettek arról, milyen érzésekkel érkeztek, a játékok is segítettek feloldódni és megteremteni a meseváró hangulatot, majd a mesehullámok hátán ismét messze repültek: A varjúkirály című mesét hallgathatták…

Olvasson tovább
Családban marad - Könyvbemutatóval egybekötött Lélekműhely (Fotó: Fodor Tibor)

Mondhatok valamit? Családban marad

Családi szövetség, őszinte kommunikáció, egymásra hangolódás – ezek voltak a sokakat megszólító hívószavai az utolsó téli Lélekműhelynek. Tartalmas élményekben, jókedvben ezúttal sem volt hiány a rendhagyó találkozón. Ferenczi Enikő családi kommunikációról szóló előadását testvére, Fóris-Ferenczi Rita közismert pedagógiai és neveléstudományi szakember gyerekkönyv-bemutatója követte.

Olvasson tovább
Trianon az unitárius emlékezetben (Fotó: Fodor Tibor)

Trianon az unitárius emlékezetben

Új év, új témakör – immár hagyomány, hogy Dr. Kovács Sándor 2016 óta töretlenül népszerű rendhagyó történelemóra sorozata januártól megújuló tematikával várja közönségét. A trianoni diktátum 100. évfordulójára tekintettel a 2020-as év témája: a legkisebb magyar történelmi egyház ünnep- és hétköznapjai az impériumváltás esztendeiben.

Olvasson tovább