[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”MÁRCIUS 23. PÉNTEK 10:00-14:00″][/bsf-info-box][vc_single_image image=”51500″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]

MAGYAR BIBLIATÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS

Sikerrel zárult a Biblia történetének jelentős állomásait a kezdetektől napjainkig bemutató gazdag, látványos tárlat a Duna- Házban. A kiállítás egyben tisztelgés volt az első teljes magyar nyelvű Vizsolyi Biblia előtt, nyomtatásának és kiadásának (1588-1590) 425. évfordulóján.

Gárdonyi Géza azt írta: „a Biblia a könyvek könyve.” Móricz Zsigmond szerint „olyan időket élünk, hogy nem lehet messze az az idő, melyben az Isten a kövekből is prófétákat teremt. És ennek az újjászületésnek újra csak a Biblia lesz a forrása és keresztvize. Ha lesz, aki fel tudja olvasni a világnak az igazság tiszta felfogásával.” A Biblia tanításai máig áthatják mindennapi életünket.

Bízunk benne, hogy a kiállítás nem titkolt célja teljesült: hozzájárult ahhoz, hogy a következő nemzedékek is értékeljék felbecsülhetetlen nemzeti kincsünket, európai kultúránk gyöngyszemét.

Szervező, rendező: Kovács Ernő[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]