[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_icon icon_fontawesome=”far fa-calendar-alt” color=”black”][vc_column_text]Időpont: 2023. augusztus 9., szerda 19:00 óra[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_icon icon_fontawesome=”fas fa-home” color=”black”][vc_column_text]Helyszín: Duna-Ház, Torockó Fő u. 292.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A belépés Dr. Kiss András verselőadására ingyenes.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”61792″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

Megindító, elgondolkodtató verselőadásra várjuk szeretettel a torockói, torockószentgyörgyi közönséget és az idelátogató csoportokat, családokat, turistákat augusztus 9-én a Duna-Házban.

Dr. Kiss András, nyugdíjas nagyváradi kardiológus főorvos, amatőr versmondó néhai Kiss Anna tanárnő emlékére állította össze a versműsort. 60 évig éltek házasságban.

Kiss, született Kerekes Anna édesapja Torockón született és élt, a házaspár évtizedekig járt haza Torockóra az 1896-ban épült szülői házba, ma is élnek ott rokonaik.

Az összeállításban elhangzanak a magyar és a világirodalom remekművei: Petőfi Sándor, József Attila, Kányádi Sándor, Tóth Árpád, Kosztolányi Dezső, Radnóti Miklós, Apollinaire, Áprily Lajos, Lászlóffy Aladár, Radnóti Miklós, Ady Endre, Juhász Gyula, Reményik Sándor versei és Szent Ágoston írása a szerelemről, házasságról, párkapcsolatról. Assisi Szent Ferenc Imádságát is meghallgathatjuk; ez utóbbi az elhunyt életének vezérfonala volt.

Az előadó bemutatkozása

Dr. Kiss András, egykori nagyváradi belgyógyász és kardiológus főorvos vagyok, 1938-ban születtem és 1989 decembere óta élek Magyarországon, jelenleg Pócsmegyeren, a Szentendrei Szigeten. A feleségem, Kiss Anna, született Kerekes, egykori tanárnő, sajnos tavaly augusztusban, 60 év házasság után elhunyt.

2013 óta számolom magamat amatőr versmondónak, Petőfi, Ady, József Attila és Kányádi esteket tartottam Pócsmegyeren, Nagyváradon az Ady Líceumban, a Kiss Stúdióban és Pesten, a Veres Pálné utcai Ady Múzeumban. Feleségem halála indított arra, hogy Versek feleségem emlékére címmel előadást tartsak a Pócsmegyeri Rendezvényközpontban és Nagyváradon, a Partiumi Színházi Gyűjtemény termében.

„A feleségem emléke felejthetetlen és örök. Ezért szeretném ezeket a verseket előadni Torockón is.”

[/vc_column_text][vc_single_image image=”61803″ alignment=”center”][vc_column_text]Hangulatképek az előadásról Facebook-oldalunkon.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]