[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”JÚNIUS 2. SZOMBAT 10:00-16:00″][/bsf-info-box][vc_single_image image=”52981″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]A tavalyi Duna Nap családi programjainak nagy sikeréből kiindulva idén még több kreatív, színes, tartalmas kikapcsolódási lehetőséggel várjuk a gyerekeket és kísérőiket.

Délelőtt 10-től délután 16 óráig változatos programok, ötletes kézműves foglalkozások, népi játékok, népdal és néptánctanítás, humoros ügyességi versenyek várják a 3-12 éves korosztály képviselőit és családjaikat a Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, a torockói Sebes Pál Általános Iskola és a kolozsvári MókaTár egyesület szervezésében.

11:30-tól a Karaván együttes családi koncertjén kortárs költők megzenésített gyerekversei és népi gyerekdalok gondoskodnak az önfeledt szórakozásról.

14:00 órától a Kolozsvári Puck Bábszínház Ha én lennék Mátyás király című bábelőadása négy mesét fűz vidám és látványos csokorba, főszerepben a legendás uralkodóval és környezetével.

A Móka Tár egyesület vezetésével, a Rezeda zenekar kíséretével autentikus erdélyi magyar népdalokat és néptáncokat tanulhatnak a résztvevők.

A kézműves foglalkozásokon számos kreatív alkotási lehetőség várja a résztvevőket. Többek között üvegkép festéssel, gyöngyfűzéssel, bogozással, bábkészítéssel, képvarrással, agyagozással és ötletes kvíz kártyajátékkal lehet feltöltődni a vidám mulatságban.

A varázslatos Tündérkertet játékos manók, pajkos koboldok, a hullámok haját kifésülő hableányok, díszvendégként pedig a királlyá választásának 560. évfordulóját ünneplő igazságos Mátyás és udvara népesítik be június 2-án. Kicsik és nagyok megunhatatlan kedvenceivel, Süsüvel és a TV Macival is találkozhat itt a közönség.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]