[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Egyháztörténeti kiállítás és előadás a Duna-Házban

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Torockó kegytárgyai nem csak a néhány jelenleg is használatban lévő eszközt jelentik. Ezeken kívül a közösség több másikat őriz és vigyáz kegyelettel. Megtisztelő, hogy a több évtizede nem látott kelyhek és kancsók alkalmi kiállításának és az ezzel egybekötött előadásnak a Duna-Ház ad otthont. A tárgyak kalandos történetét Dr. Kovács Sándor ismerteti, a tőle megszokott szemléletes, humoros stílusban.

Egyfajta kényszere az embernek, hogy gyűjtsön és gyűjtsön. Halmozza tárgyait, eszközeit, a legrégebbieket pedig valahova elteszi, elrejti, majd megfeledkezik róluk. S amikor felkutatja a padlást, a pincét, a fiókokat és a ládákat, rádöbben, hogy mennyi mindene van, ami érték, és amiről teljesen megfeledkezett. Pedig mindegyik tárgynak saját története van. Mindegyikhez fűzi valamilyen fontos emlék. Ezeket a közösségi emlékezetben megőrzött történeteket elevenítjük fel az előadáson, Rendhagyó történelemórák c. sorozatunk népszerű előadójával.

Előadó: Dr. Kovács Sándor, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet rektora

Közreműködik: Csécs Márton esperes, Torockó unitárius lelkésze

Együttműködő partnerünk: Torockói Unitárius Egyházközség

A kiállítással egybekötött előadásra a belépés ingyenes. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

További információk:

https://duna-haz.com

https://www.facebook.com/dunahaztorocko

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2023. április 21., péntek 19:00″]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row]