[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”JÚNIUS 1.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”54964″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1560860111102{padding-top: 20px !important;}”]

A helyi közösség nevében Torockó polgármestere, Szőcs Ferenc adta át a VI. Duna Napon a rangos kitüntetést.

A díszoklevél és stílszerűen torockói népi motívumokkal díszített ajándék mellé Csécs Márton, a Torockói Unitárius Egyházközség lelkipásztora fűzött tiszteletteljes elismerő szavakat.

A 2014-ben felavatott és megszentelt torockói Duna-Ház megnyitásával a Duna Médiaszolgáltató célja egy előretolt kulturális bástya létrehozása volt. A közösségi ház hiánypótló, a nemzeti identitás megőrzését segítő, maradandó, minőségi élményeket, tartalmas szórakozást nyújtó programkínálattal várja elsősorban a térségben élő, szórvány magyar közösséget, de rendszeresen érkeznek a Duna-Házba rendezvények és látogatók a teljes magyar nyelvterületről.

Öt év, több száz program, színvonalas előadások, rendhagyó történelem- és irodalomórák, kreatív gyerekfoglalkozások, interaktív képzések, telt házas családi koncertek, színpadi produkciók, pódiumműsorok, filmklub, könyvbemutatók, szakmai fórumok, alkotótáborok, közönségtalálkozók és a Duna-Ház kiemelt programja, a Duna Nap – summázhatnánk számokban a közösségi ház elmúlt öt évét.

Nagyszabású, egész napos szabadtéri kulturális rendezvényünket, a Duna Napot a nemzeti összetartozás napjához közeli hétvégére időzítjük minden év júniusában. A rendezvény rendkívüli népszerűsége és számos visszajelzés jelzi, hogy a térség magyarsága mára magáénak érzi a Duna Napot és a Duna-Házat is. Ezért is kézenfekvő, hogy a közösségi ház hasznos ismereteket, a mindennapi életben alkalmazható, praktikus módszereket, információkat nyújtó társadalmi és közéleti fórumoknak is rendszeresen teret adjon. Ezzel egyúttal kiváló bemutatkozási lehetőséget biztosít a Kárpát-medencében működő magyar civil szervezeteknek, mozgalmaknak, kezdeményezéseknek.

Az elmúlt 5 évben a közösségi ház a magyar kultúra és közmédia elismert, küldetését betöltő helyi fórumává vált évről évre gazdagodó programkínálattal.

Gratulálunk Dobos Menyhértnek, büszkék vagyunk a megható elismerésre. A továbbiakban is arra törekszünk, hogy a térség magyarsága otthon érezze magát a torockói Duna-Házban.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]