[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2023. május 11., csütörtök 13:00 óra (romániai idő szerint)”]Helyszín: Duna-Ház, Torockó, Fő u. 292.[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”A sorozatról” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ftekergo-mesemuhelyek-a-duna-hazban%2F|title:A%20sorozatr%C3%B3l|target:_blank” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A torockói Sebes Pál Általános Iskola diákjainak drámapedagógiai foglalkozása a Duna-Házban

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”61596″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”Összefoglaló a sorozat előző évadáról” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ftekergo-mesemuhely-a-boldog-ember-inge%2F|title:%C3%96sszefoglal%C3%B3%20a%20sorozat%20el%C5%91z%C5%91%20%C3%A9vad%C3%A1r%C3%B3l” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Tükröm, tükröm, erősségem, megtalálom a mesében! Elérkeztünk a Tekergő meseműhely sorozat tanévzáró részéhez. A kecskepásztor fia c. magyar népmesével búcsúzunk ettől a rendkívül mozgalmas, élménydús esztendőtől.

Ebben az évben is érdekes belső utakat jártunk be, hasznos pihenőket tartottunk, megszelídítettünk érzéseket, vívtunk harcokat, titkos erőforrásokat fedeztünk fel önmagunkban. És ami talán a legfontosabb: megtaláltuk mindennapjainkban a csodát, a megtartó erőt, a helyet, ahol feltöltődhetünk. Jó volt mindezt megélni!

A kreatív workshopokon a 10-14 éves korosztálynak kínálunk korszerű és hiánypótló műhelyfoglalkozásokat. Ezt a generációt érdemben megszólító gyerekprogramok ugyanis nem csak a szórványmagyar településeken ritkák.

Foglalkozásvezető: Szabó Enikő mesemondó, pedagógus, pszichodráma asszisztens

Közreműködik: Tekergő Meseösvény Közhasznú Egyesület 

A sorozat együttműködő partnere: Sebes Pál Általános Iskola, Torockó

További információk: https://www.facebook.com/dunahaztorocko/  

[/vc_column_text][vc_column_text]

A mesék misztikus világában kalandozva tovább járjuk belső utunkat, bontogatjuk szárnyainkat, hogy úgy repülhessünk, akár a táltos lovak vagy a mesebeli pillangók. Erősítjük az önképünket, előhívjuk és beépítjük mindennapjainkba az érzést, hogy értékes, tehetséges egyéniségek vagyunk, és lelkünket a szeretet formálja. Az egészséges testi-lelki fejlődés az alapja a harmonikus egyéniség kibontakozásának. Fontos, hogy rendszeresen beszéljünk erről: megszelídítsük érzéseinket, vagyis a bennünk lakó mesebeli vadlovakat időről időre megsimogassuk, gondozzuk. Sokat segítenek ebben a mesék: megerősítenek abban a tudatban, hogy csodálatos a világ, ahova megszülettünk.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1683571007071{border-radius: 1px !important;}”][vc_text_separator title=”Szabó Enikő személyes ajánlója”][dt_fancy_image image_id=”61466″ width=”140″ height=”140″ border_radius=”100px” image_decoration=”shadow” shadow_color=”rgba(0,0,0,0.6)”][vc_column_text]

A Tekergő meseműhely közös barangolás a mesék világában, kis szigetek felkeresése, ahol jó lenni, madárcsicsergést, csörgedező patakocskát hallgatni, vadvirágos rét illatát beszippantani, végigsimítani a frissen nőtt füvön. Legyen ez a hely, az általunk alkotott mesés helyszín a mi biztonságos szentélyünk, ahová bármikor elvonulhatunk megpihenni! Ott vannak velünk érzéseink, megélt élményeink, népmeséink alakjai, akik arra ösztökélnek, hogy jó emberekké váljunk. A mese a gyerekkor meghatározó része, varázslatos élményt nyújt ebben az életszakaszban. Elősegíti a fantázia fejlődését, bővíti a szókincset, meghitt társas kapcsolatokat teremt. A meseszereplők általi pozitív megerősítés pedig hozzájárul a kiegyensúlyozott személyiség kibontakozásához.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row]