[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2023. április 20., csütörtök 13:00 óra”]*Romániai idő szerint!

Helyszín: Duna-Ház, Torockó, Fő u. 292.[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”ÖSSZEFOGLALÓ A SOROZAT ELŐZŐ ÉVADÁRÓL” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ftekergo-mesemuhely-a-boldog-ember-inge%2F|title:%C3%96sszefoglal%C3%B3%20a%20sorozat%202021%2F2022-es%20%C3%A9vad%C3%A1r%C3%B3l%20″ pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A torockói Sebes Pál Általános Iskola diákjainak drámapedagógiai foglalkozása a Duna-Házban

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”61459″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][bsf-info-box icon=”icomoon-icomoonfree-16×16-redo2″ icon_size=”28″ title=”A sorozatról” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ftekergo-mesemuhelyek-a-duna-hazban%2F|title:A%20sorozatr%C3%B3l” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tükröm, tükröm, erősségem, megtalálom a mesében! Hogyan figyelhetünk oda jobban környezetünkre, szeretteinkre, és hogyan varázsolhatjuk széppé mindennapjaikat? Hiszen ha ezt tesszük, azt sokszorosan, a szeretet nyelvén viszonozza a gondviselés. Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat a már jól összeszokott csoport, A háromágú tölgyfa tündére c. magyar népmesét kibontva.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Mindennapjaink történései elkísérnek, életre szóló tanulságokat tartogatnak számunkra. Például, hogy a jó bevonzza a jót, a szeretet pedig a szeretetet. Bejárjuk mindennapjaink történéseit, megfogalmazzuk a velünk történt jó dolgokat, amikért hálásak lehetünk.

A kreatív workshopokon a 10-14 éves korosztálynak kínálunk korszerű és hiánypótló műhelyfoglalkozásokat. Ezt a generációt érdemben megszólító gyerekprogramok ugyanis nem csak a szórványmagyar településeken ritkák.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A mesék misztikus világában kalandozva tovább járjuk belső utunkat, bontogatjuk szárnyainkat, hogy úgy repülhessünk, akár a táltos lovak vagy a mesebeli pillangók. Erősítjük az önképünket, előhívjuk és beépítjük mindennapjainkba az érzést, hogy értékes, tehetséges egyéniségek vagyunk, és lelkünket a szeretet formálja. Az egészséges testi-lelki fejlődés az alapja a harmonikus egyéniség kibontakozásának. Fontos, hogy rendszeresen beszéljünk erről: megszelídítsük érzéseinket, vagyis a bennünk lakó mesebeli vadlovakat időről időre megsimogassuk, gondozzuk. Sokat segítenek ebben a mesék: megerősítenek abban a tudatban, hogy csodálatos a világ, ahova megszülettünk.

[/vc_column_text][vc_text_separator title=”SZABÓ ENIKŐ személyes ajánlója „][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][dt_fancy_image image_id=”61466″ width=”140″ height=”140″ border_radius=”100px” image_decoration=”shadow” shadow_color=”rgba(0,0,0,0.6)”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

A Tekergő meseműhely közös barangolás a mesék világában, kis szigetek felkeresése, ahol jó lenni, madárcsicsergést, csörgedező patakocskát hallgatni, vadvirágos rét illatát beszippantani, végigsimítani a frissen nőtt füvön. Legyen ez a hely, az általunk alkotott mesés helyszín a mi biztonságos szentélyünk, ahová bármikor elvonulhatunk megpihenni! Ott vannak velünk érzéseink, megélt élményeink, népmeséink alakjai, akik arra ösztökélnek, hogy jó emberekké váljunk. A mese a gyerekkor meghatározó része, varázslatos élményt nyújt ebben az életszakaszban. Elősegíti a fantázia fejlődését, bővíti a szókincset, meghitt társas kapcsolatokat teremt. A meseszereplők általi pozitív megerősítés pedig hozzájárul a kiegyensúlyozott személyiség kibontakozásához.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Foglalkozásvezető: Szabó Enikő mesemondó, pedagógus, pszichodráma asszisztens

Közreműködik: Tekergő Meseösvény Közhasznú Egyesület 

A sorozat együttműködő partnere: Sebes Pál Általános Iskola, Torockó

További információk: https://www.facebook.com/dunahaztorocko/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]