[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2021. JÚLIUS 16-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/HHa4vysh55w” align=”center” css=”.vc_custom_1543235676140{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

A nyári estéken is önfeledt kikapcsolódást nyújt a varázslatos fordulatokban, abszurd kalandokban bővelkedő, látványos családi film, az Amélie csodálatos élete rendezőjétől.

Az ifjú T.S. Spivet egy montanai tanyán él szüleivel, a tőle teljesen különböző vadóc ikertestvérével és nővérével, aki arról álmodozik, hogy egyszer ő lesz Miss Amerika. T.S. Spivet rajong a térképészetért és a tudományos felfedezésekért. Az őt körbevevő világot igyekszik a lehető legtudományosabban leírni, megérteni, és az így szerzett tapasztalatokat saját találmányai elkészítéséhez felhasználni.

Egy napon váratlan telefonhívást kap a Smithsonian Múzeumból, azzal a hírrel, hogy a rangos Baird-díjat neki ítélték egy különleges találmányáért, valamint a díj személyes átvétele mellett felkérik egy ünnepi beszéd megtartására is. T.S. felkerekedik és anélkül indul útnak, hogy a környezetében bárkinek is elmondaná milyen különös utazásra készül.
Kalandos, veszélyektől sem mentes útján tehervonattal szeli át az Egyesült Államokat, Washingtonba, ahol hatalmas meglepetést okoz. A rangos Baird-díj történetében eddig még nem volt példa rá, hogy a díjazott egy 12 éves ifjú felfedező…

francia-kanadai családi film, 105 perc, 2013
6 éven aluliak számára nem ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Rendezte: Jean-Pierre Jeunet
Reif Larsen regénye alapján a forgatókönyvet írta: Jean-Pierre Jeunet, Guillaume Laurant
Producer: Frédéric Brillion, Jean-Pierre Jeunet, Gilles Legrand
Fényképezte:
Thomas Hardmeier
Vágó: Hervé Schneid
Szereplők:
– Kyle Catlett
– Callum Keith Rennie
– Helena Bonham Carter
– Julian Richings
– Robert Maillet
– Judy Davis

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

Korábbi filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]