[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”Február 13. SZERDA 17:00″][/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/eidvx_w2s70″ align=”center” css=”.vc_custom_1548246827074{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Februárban a Duna-Ház filmklubjában a Szerelem a felhők felett című vérpezsdítő francia romantikus vígjátékot vetítettük, ami nem csak a műfaj rajongóinak nyújtott felhőtlen kikapcsolódást.

Számos vidám pillanatot és váratlan fordulatot tartogat a Szerelem a felhők felett, melynek tipikus alaphelyzete: egy javíthatatlan nőcsábász, Antoine és bájos ex-menyaszonya, Julie kínosnak induló találkozása egy New York-ból Párizsba tartó repülőgépen. A szálat tovább bonyolítja, hogy a lány saját közelgő esküvőjére utazik éppen.

A meglepetésszerű találkozást mindkét fél roppant kellemetlennek érzi, mindent meg is tesznek, hogy új helyre ülhessenek a gépen, de erre már nincs lehetőség. A viharos repülőút alatt a páros érzékletesen idézi fel kapcsolatuk örömteli pillanatait és árnyoldalait, sőt a kényszerű összezártságban tisztázzák az eddig elhallgatott konfliktusaikat. Mire Párizsban leszállnak, a korábbi sérelmek kibeszélése nyomán ismét fellángolnának az érzelmek, csakhogy Julie-t várja vőlegénye, akihez – tudtán kívül – történetesen Antoine megy állásinterjúra.

francia romantikus film, 96 perc, 2013
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Producer: Catherine Bozorgan, David Poirot
Forgatókönyvíró: Vincent Angell
Rendező: Alexandre Castagnetti
Vágó: Scott Stevenson

Szereplők:
Julie – Ludivine Sagnier
Antoine – Nicolas Bedos
Hugo – Jonathan Cohen
Claire – Brigitte Catillon
Arthur – Jackie Berroyer
Marie – Clémentine Célarié
Georges – Michel Vuillermoz[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]