[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2017. DECEMBER 15.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”51734″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]A népszerű sorozat előadásaiban Kovács Sándor egyháztörténész a tőle megszokott élményszerű, közvetlen, humoros stílusban világított rá a vallástörténeti jelenségek hátterére és rejtett összefüggéseire, a mai kor embere számára is átélhetővé téve ezeket.

Az idei tematika keretében, a világvallások ösvényein kalandozva a kereszténység, az iszlám, a judaizmus, a hinduizmus és a buddhizmus kialakulását, fejlődéstörténetét, szellemiségét és a vallásalapítók életútját ismerhették meg behatóbban a résztvevők.

Az adventi ünnepi előadásban főként arról volt szó, előfordult-e a világvallásokban, valamint az ókori világ ismert kultúráiban a karácsonyhoz hasonló jelenség.

előadó: Dr. Kovács Sándor egyháztörténész, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet Egyháztörténeti Tanszékének előadótanára[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]