[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”OKTÓBER 4.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”55275″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1570698401073{padding-top: 20px !important;}”]

A Wekerle Sándor Kárpát- medencei Gazdasági Díjat 2019- ben Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgaltató vezérigazgatója kapta.

A Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat azon kiemelkedőt alkotó személyiségek, vállalkozások elismerésére adományozza a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, akik a Kárpát-medencében különösen sokat tettek a gazdasági élet harmonikus fejlődése érdekében. Így büszkén adunk hírt róla, hogy idén, 2019-ben Dobos Menyhért a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója vehette át e rangos kitüntetést.

Dobos Menyhért a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztés kommunikációjában kiemelkedő szerepet játszó személyiség. A magyar közmédia műsoraiban jelentős teret kapnak a külhoni magyarságot érintő politikai, gazdasági, kulturális, sport- és egyéb események.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. Torockó főterén hat évvel ezelőtt vásárolt és alakított kulturális központtá egy műemléképületet azzal a céllal, hogy a szülőföldön maradást, a magyar identitás erősítését, a magyar nyelv, a magyar kultúra ápolását igyekezzen segíteni. Azóta a trianoni döntés évfordulójához, június 4-hez legközelebbi hétvégén kulturális rendezvénnyel ünneplik a nemzeti összetartozás napját.

A Duna-Ház, mint közösségi ház hiánypótló, a nemzeti identitás megőrzését segítő, maradandó, minőségi élményeket, tartalmas szórakozást nyújtó programkínálattal várja elsősorban a térségben élő, szórvány magyar közösséget, de rendszeresen érkeznek a Duna-Házba rendezvények és látogatók a teljes magyar nyelvterületről. Az elmúlt 5 évben a közösségi ház a magyar kultúra és közmédia elismert, küldetését betöltő helyi fórumává vált évről évre gazdagodó programkínálattal. A közösségi ház hasznos ismereteket, a mindennapi életben alkalmazható, praktikus módszereket, információkat nyújtó társadalmi és közéleti fórumoknak is rendszeresen teret ad. Ezzel egyúttal kiváló bemutatkozási lehetőséget biztosít a Kárpát-medencében működő magyar civil szervezeteknek, mozgalmaknak, kezdeményezéseknek.

2019. június 1-jén Torockó díszpolgárává avatták Dobos Menyhértet, a Duna Médiaszolgálató Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját. A helyi közösség nevében Torockó polgármestere, Szőcs Ferenc adta át a VI. Duna Napon a rangos kitüntetést.

De ne feledkezzünk meg a korábbi évek díjazottjairól sem:
– Dr. Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter
– Masterplast Nyrt.
– Jüllich Glas Holding Zrt.
– Romániai Magyar Közgazdász Társaság
– Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság
– Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság
– Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége
– Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]