[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2022. MÁRCIUS 29. KEDD 17:30*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”A VERSVÁNDOR KORÁBBI ELŐADÁSAI” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ftoth-peter-lorant-eloadasai-a-duna-hazban%2F|title:T%C3%B3th%20P%C3%A9ter%20L%C3%B3r%C3%A1nt%20el%C5%91ad%C3%A1sai%20a%20Duna-H%C3%A1zban” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”59752″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1646756007984{padding-top: 20px !important;}”]

„Toldi írójához elküldöm lelkemet…” Tóth Péter Lóránt Pro Cultura Hungarica-díjas versvándor katartikus előadással érkezik Torockóra március 29-én. Szuggesztív képekben elevenedik meg a két költőóriás, Petőfi Sándor és Arany János barátsága az összeállításban, amely a Petőfi 200 emlékév nyitánya lesz a Duna-Házban.

Levelezések, versek, visszaemlékezések, történetek repítik vissza a közönséget a magyar irodalom legrövidebb ideig tartó, de legmélyebb barátságába. A tűz és a víz találkozása, akik nem kioltották egymást, de segítették, támogatták a Parnasszusra vezető úton. A humort sem nélkülöző előadás mába ható gondolatokat közvetít költészetről, „verscsinálásról”, tiszteletről, megbecsülésről és hazaszeretetről.

Az előadás a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Múzeum felkérésére készült, a költő halálának 172. évfordulójára, de remekül illeszkedik a Petőfi 200 megemlékezések sorába is.

„Tóth Péter Lóránt versvándor egy jól felépített, színvonalas előadást tartott a megemlékezésre kilátogatóknak, mely Petőfi és Arany levelezéseiből is idézve betekintést nyújtott a két költő barátságába. A humorral fűszerezett, de mély mondanivalót tartalmazó előadását a közönség hosszas tapssal köszönte meg.”

vira.hu, Kiskőrös

Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi Radnóti-, Latinovits- és Dudás Kálmán-díjas versmondó. 2010 óta járja a Kárpát-medence magyarok lakta településeit: iskolákat, művelődési házakat, templomokat. Nagyhatású előadásaiban, pódiumestjein élményszerűen viszi közel az irodalmat a XXI. század közönségéhez, legyen szó akár diákokról, akár az iskolapadból régen kinőtt generációkról.

„Petőfi népszerűségét és elpusztíthatatlanságát sok száz szobor, emléktábla, ünnepség jelzi. Fontos része ez az Ember nem csak múltunknak, hanem – sok régi nagyságunkkal ellentétben – jelenünknek is. És ez a mai világban nem kevés. ” – Petőfi Túrakör: Gondolatok Petőfiről, forrás >>

Az előadást összeállította és előadja: Tóth Péter Lóránt, Pro Cultura Hungarica-díjas versvándor

Rendezvényeinkre a belépés ingyenes.

További információk, kisfilmek, érdekességek >>
Korábbi előadások >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]