[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2020. DECEMBER 26-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/S0u5roV8_4c” align=”center” css=”.vc_custom_1560765912603{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Oriana Fallaci olasz író botrányokkal kísért sikeres újságírói pályát futott be. Hírhedten rossz természete sokszor beárnyékolta azt a tehetséget és elkötelezettséget, ami a 20. század második felének leghíresebb olasz újságírójává tette.

A törékenynek tűnő, ám hatalmas belső erőkkel bíró Oriana Fallaci világszerte híres volt a háborús övezetekben és a forradalom területéről adott tudósításairól, interjúiról a világ vezetőivel 1960-tól egész a 80-as évek végéig. Alapos ismerete és kritikai meglátása volt többek között az iszlámról, de számos katonai elnyomás alatt élő országról is. Fallaci hosszan tartó, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, és 2006-ban, 77 éves korában egy firenzei kórházban érte a halál. Megszállott igazságkereséséről a következőképpen beszélt: „Az újságírás különleges és szörnyű kiváltság. Minden szakmai tapasztalatomért a lelkem egy darabjával fizetek. Mindegyik portré az enyém. Ezek különös keverékei eszméimnek, temperamentumomnak, türelmemnek, minden a kérdésekhez vezet. Az interjú az én szerelmi történetem”. Oriana Fallaci nemzetközi médiasztár volt, még mielőtt ez a fogalom megszületett volna.
Idén, június 29-én lenne 90 éves.

olasz életrajzi film, 200 perc, 2015
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Marco Turco
Forgatókönyvíró: Marco Turco, Sandro Petraglia, Stefano Rulli, Fidel Signorile
Zeneszerző: Teho Teardo
Operatőr: Roberto Forza
Producer: Monica Paolini, Laura Paolucci, Sara Polese, Domenico Procacci
Vágó: Simona Paggi

Szereplők:
– Vittoria Puccini
– Vinicio Marchioni
– Stéphane Freiss
– Francesca Agostini
– Adriano Chiaramida

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]