[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. ÁPRILIS 15. CSÜTÖRTÖK 11:00-11:45*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ingyenes online foglalkozás kisiskolásoknak és óvodásoknak a Duna-Ház Facebook oldalán.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57414″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1617883376611{padding-top: 20px !important;}”]

A Tekergő mesemondók interaktív foglalkozásaira szeretettel várjuk az óvodás és kisiskolás gyerekeket és „kísérőiket” a teljes magyar nyelvterületről, regisztráció és létszámkorlát nélkül.

A nagy sikerű márciusi „huszáros” mesetorna után ezúttal a tavaszi szünetüket töltő vagy a digitális oktatás révén otthonrekedt kis örökmozgókat hozza lendületbe Zámborszky Eszter mesepedagógus egy kedves egérkés mesével, no meg sok-sok vidámsággal, mozgással és játékkal.

Gyere hallgasd meg a mesét és légy Te a mesehős!

A kisegér nagy utazása c. eszkimó mese lesz az alaptörténetünk. A kisegér már nagyon kíváncsi volt, hogy mi lehet az egérlyukon túl, a nagyvilágban. A mamácskája feltarisznyálta, s a kisegér útra kelt. Gyertek tartsatok ti is a kisegérrel, fedezzük fel együtt a nagyvilágot áprilisi nyakigláb mesetornánkon!

A mesehallgatás és a játékos feladatok hozzájárulnak a gyerekek mozgáskoordinációjának, egyensúlyérzékének, saját test észlelésének, figyelmének, kooperációs képességének, anyanyelvi készségének fejlődéséhez, és elősegítik az idegrendszer érését. A mozgásfejlesztő foglalkozás célja, fejlesztő funkciója mellett, elsősorban az örömszerzés!

Bár a személyes találkozások varázsát csak részben tudjuk pótolni, igyekszünk ebben a formában is maradandó, minőségi élményeket nyújtani, és reméljük, hamarosan újra gyerekzsivaj tölti meg a torockói Duna-Ház Mesepadlását is. Addig még be kell érnünk a virtuális gyerekprogramokkal, amik viszont földrajzi korlátok és létszámkorlát nélkül teremtenek remek közösségi hangulatot. Sok Torockó környéki és távolabbi erdélyi iskolából, óvódából is kaptunk visszajelzéseket arról, hogy a hosszú karantén-időszakok következtében az óvodások és elemisták mennyire ki vannak éhezve a közösségi programokra, a tanórán kívüli önfeledt, csoportos kikapcsolódásra. Az online Mesepadlások az óvodai programokba és a kisiskolás tanrendbe is remekül beilleszthető foglalkozásokkal várják kis közönségüket, de az otthonról csatlakozó gyerekeknek is remek kikapcsolódást nyújtanak. Az élményszerű élő foglalkozások a Duna-Ház Facebook oldalán utólag is visszanézhetők.

Vezeti: Zámborszky Eszter mesemondó, tánc-, dráma-, mesepedagógus
Korhatár: 4-11 év, óvodás, kisiskolás generáció
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

Az ingyenes online gyerekprogramhoz ezúttal is regisztráció és létszámkorlát nélkül lehet csatlakozni.

További információk a Duna-Ház Facebook oldalán és az Online Mesepadlás eseményoldalán, amit érdemes már most bejelölni.

Korábbi programok >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]