[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2019. MÁJUS 10-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/Uqiut94Acfw” align=”center” css=”.vc_custom_1556104317688{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Ines fiatal üzletasszony, aki csak nemzetközi karrierjének él. Apja, Winfried (Toni Erdmann) aggódik lánya steril és boldogtalan élete miatt, és elhatározza: újra vidámságot csempész Ines mindennapjaiba.

Műfogsort és parókát ragad, és Toni Erdmannként jelenik meg Ines bukaresti irodájában. Tárgyalásokon, fontos fogadásokon és munkavacsorákon is felbukkan, és egyre kellemetlenebb helyzetekbe hozza lányát. Ines szeretné lerázni Toni Erdmannt, de a férfi nem tágít. Komikus és kínos pillanatok követik egymást, és Ines kezdeti idegessége ellenére kénytelen rádöbbenni, hogy a vidámság és szeretet nélküli élet értéktelen.

német-osztrák vígjáték, 162 perc, 2016
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Maren Ade
Forgatókönyvíró: Maren Ade
Operatőr: Patrick Orth
Producer: Jonas Dornbach, Maren Ade, Janine Jackowski
Vágó: Heike Parplies

Szereplők:
Winfried / Toni – Peter Simonischek
Ines – Sandra Hüller
Tatjana – Hadewych Minis
Steph – Lucy Russell
Illiescu – Vlad Ivanov
Henneberg – Michael Wittenborn
Gerald – Thomas Loibl
Tim – Trystan Pütter

Díjak és jelölések:
Oscar-díj (2017) – Legjobb idegennyelvű film jelölés
Cannes-i fesztivál (2016) – Arany Pálma jelölés: Maren Ade[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]