[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2020. MÁRCIUS 8-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/vmCYNf5O4Eg” align=”center” css=”.vc_custom_1551102355292{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Megható, ugyanakkor csehesen bájos történet egy kicsi lányról (Emma) és egy apáról (Petr), aki egyik napról a másikra igazi apává válik.

Petr Miller jogász, a bevándorlási hivatalban dolgozik Londonban, nyolc éve. Feladata kivizsgálni az un. „ál-házasságokat”, tehát annak tisztázása, hogy a küszöbön álló házasságok összhangban állnak-e a brit joggal. A cseheknek segít a bevándorlási ügyintézésben. Egy napon váratlan hírt kap, hazájából, Csehországból. Egy prágai kórházból felhívják és közlik vele, hogy van egy lánya, Emma, s akit sűrgősen magához kell vennie, mert édesanyja, Hana Pospíšilova súlyos balesetet szenvedett, az intenzív osztályon van, állapota válságos. Petr először fel sem fogja mi történt, s egyáltalán mi köze ehhez az egészhez. De amikor a doktornő közli vele, ha nem jön a kislányért, akkor kénytelenek intézetbe adni. Petr azonnal felül a London-Prágai repülőjáratra, s első útja a kórházba vezet. Próbálja felfogni és megérteni ezt az egész abszurd helyzetet, hogy van egy kislánya, akiről mit sem tudott, ezidáig. Petr jóideje Londonban él, s esze ágában sincs hazaköltözni. De amikor feketén-fehéren kiderül, hogy a kislány nem kerülheti el az állami gondozásba helyezést, dönt. Prágában marad és vállalja Emma gyámságát addig, amíg a kislány édesanyja felépül. Azonban az élet nem ilyen egyszerű és a valóság mindent felülír.

cseh romantikus vígjáték , 112 perc, 2016

rendező: Rudolf Havlík
forgatókönyvíró: Rudolf Havlík
operatőr: Václav Tlapák

szereplők:
– Aňa Geislerová
– Ondřej Vetchý
– Vilma Cibulková
– Anna Polívková
– Jirí Dvorák
– Marek Taclík
– Oldřich Vlach[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]