[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2019. MÁRCIUS 3-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/0L8rJ_MEb4A” align=”center” css=”.vc_custom_1549975753244{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

A Megszállottak egy találkozás története, mely a reformáció hajnalán legendás volt. Melyben Kálvin és egy „ismeretlen római katolikus pap” hetekig tartó hitvitája megfordította Svájc sorsát a történelemben.

Az ismeretlen pap Loyolai Ignác, aki később az egyházon belül a jezsuita rend megalapítója volt, és aki ekkor valóban azon a környéken tartott zarándokútra a Szentföldre. Mindketten meg akarták reformálni a kor vallását. Kálvin kívülről, új egyházat teremtve, Loyolai Ignác pedig belülről. Mindketten egyetértettek abban, hogy az akkori időben a római egyház tökéletesen lezüllött, a pápák és püspökök szemérmetlenül gazdagodtak és bujálkodtak, bűnbánó cédulák árusítása, sosem volt szentek ereklyéi, és mind-mind soha nem látott mélypontra züllesztették a római egyházat. Ez ellen kel fel a két főszereplő, ki-ki a maga eszközeivel.

A Pozsgai Zsolt által rendezett Megszállottak című alkotás az Argentínában megrendezett keresztény filmek világfesztiválján, a Jesus Film Festen. elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó elismerést és a zsűri különdíját is.

magyar film, 75 perc, 2018
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

rendező: Pozsgai Zsolt
alapötlet szerző: Pozsgai Zsolt

szereplők:
– Árpa Attila
– Fésűs Nelly
– Nagy Nati
– Koncz Gábor
– Lux Ádám
– Quintus Konrád
– Szabó Máté[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]