[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2019. JANUÁR 29-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=C8B_ahiH9kk” align=”center” css=”.vc_custom_1545221566090{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Nagy nevek, magas költségvetés, festői látvány és egy halhatatlan történet Christophe Gans újrafeldolgozott Szépség és a Szörnyetegében.

Valamikor a XIX. század elején járunk. Egy jómódú tengeri kereskedő vállalkozása hirtelen csődbe jut, így a fényűző palotából kénytelen egy vidéki majorba visszavonulni. A hat gyermekét egyedül nevelő apa mindent megpróbál sorsuk jobbra fordítása érdekében megtenni, de hiába. Egy, a városban tett fárasztó, és sikertelen útja során az erdőben hazafelé menet véletlenül egy rejtélyes kertbe téved, ahol egy szál rózsát tép le legkedvesebb gyermeke, a legkisebb lánya számára.

Ártatlannak tűnő cselekedetével azonban magára haragítja a kert, és a hozzá tartozó romos kastély titokzatos urát. A Szörnyeteg a letépett rózsáért cserébe az apa életét követeli. A család legifjabb leánya, önmagát hibáztatva a balszerencséjük miatt, magára vállalja az ítéletet, és otthonról megszökve önként veti magát a Szörnyeteg karjaiba.

Csakhogy a kínok és a halál helyett valami egészen más vár rá: minden este csodaszép ruhákban a Szörnyeteg dúsan terített asztalánál vacsorázik a kastélyban. A napok múlásával, ahogy minél jobban megismeri a Szörnyeteget, annál inkább bizalom alakul ki közöttük. A lány álmaiban felsejlenek a Szörnyeteg múltjának darabkái, s lassan összeáll ezekből az egykor jóképű és kedves herceg igaz története. A Szépségre hárul a feladat, hogy bátorságával felülemelkedjen a veszélyen, és kimentse a herceget a gonosz varázslat hatása alól.

francia-német romantikus kalandfilm, 112 perc, 2014
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Producer: Richard Grandpierre
Operatőr: Christophe Beaucarne
Zeneszerző: Pierre Adenot
Forgatókönyvíró: Christophe Gans
Rendező: Christophe Gans
Vágó: Sébastien Prangere

Szereplők:
Szörnyeteg – Vincent Cassel
Szépség – Léa Seydoux
Perducas – Eduardo Noriega
Anne – Audrey Lamy
Jean-Baptiste – Jonathan Demurger
Maxime – Nicolas Gob
Kereskedő – André Dussollier[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]