[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2018. MÁRCIUS 15.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”52083″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]

A Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium VII. osztályos diákjainak ünnepi előadása

Az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc újkori történelmünk és nemzeti identitásunk egyik legmeghatározóbb eseménye.

A heroikus történelmi korszak és karizmatikus honatyáink emlékének megidézése mellett nemzeti ünnepünk a szabadság, a testvériség, a nemzeti egység, a fejlődés, az összefogás, a bátor tettrekészség erejének szimbóluma. A történelemfordító tetteket és azok máig érvényes üzeneteit jeleníti meg a nagyenyedi diákok szuggesztív, drámai előadása.

Köszönjük a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium VII. osztályos diákjainak és kísérőiknek, hogy együtt ünnepelhettük az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját. Külön köszönjük felkészítő tanáraik, Táyai Stefánia osztályfőnök és Kónya Tibor iskolalelkész​ munkáját és Szőcs Ildikó igazgató asszony közreműködését.

Az előadást követően a Duna-Ház filmklubjának ünnepi különkiadásában tekinthették meg a résztvevők a Kossuthkifli című tévéfilmsorozat első részét.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]