[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2018. ÁPRILIS 27. „][/bsf-info-box][vc_single_image image=”52944″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]Száll a nóta, száll a dal, tavasszal, tavasszal, nőttünk mi is egy arasszal, arasszal”. Lepkeszárnyon, katicabogár háton kerestük a legszebb virágokat a réten, amelyeket közös énekléssel Tavasztündér kosarába fontunk!

A jókedv sem maradt el! – a tavasszal együtt ismét a torockói Duna-Házba érkezett a kolozsvári Mókázó együttes. Április 27-én délelőtt a Mesepadláson a Föld napjához kapcsolódó játékos, önfeledt tavaszünnepen vehettek részt a torockói és torockószentgyörgyi gyerekek és kísérőik.

A délelőtt hangulatfelelőse a kolozsvári Mókázó együttes volt: Herman Anita és Miklós György vidám zenés-mesés koncerttel, új dalokkal és számos “slágerrel” szórakoztatta az egybegyűlteket.

A Föld napja mozgalomhoz eddig 175 ország csatlakozott; április 22-éhez kapcsolódva 1970 óta szerte a világban szerveznek olyan rendezvényeket, amelyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Magyarországon 1990 óta tartjuk a Föld napját.

együttműködő partnereink: Torockói Sebes Pál Általános Iskola, Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium

Gyerekprogram sorozatunk keretében a legkisebbeknek szóló interaktív koncertek, zenés-mesés műsorok és bábelőadások mellett változatos, az évszak népszokásaihoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, ötletes népi, dramatikus, ügyességi játékok várják az óvodás és kisiskolás közönséget.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]