[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2018. FEBRUÁR 23.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”51897″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]Folytatódott az önfeledt farsangi mulatság a Duna-Házban, ezúttal a nagyenyedi kisiskolások részvételével. A farsangi hagyományok felelevenítése során készültek ötletes maszkok és jelmezek, ezek mellett az egybegyűlteket humoros játékok és versengések, köztük a kihagyhatatlan fánkevő verseny szórakoztatták. A hangulatot a kolozsvári Mókázó együttes – Herman Anita és Miklós György – vidám koncertje fokozta. Közismert farsangi dalokra rophatták kicsik és nagyok, többek között a bohóccal, a török basával, a kockás szoknyás skóttal, majd közösen kergették el a cinegét a nádfedeles háztetőről, sőt megtáncoltatták a barlangjából előbújt mackót is.

A Duna-Házban péntek délelőttönként havonta jelentkező gyerekprogramokon a legkisebbeknek szóló interaktív koncertek, zenés műsorok és bábszínházi produkciók mellett változatos, az évszak népszokásaihoz, néphagyományaihoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, ötletes népi és ügyességi játékok, népdaltanítás, dramatikus foglalkozások várják a környéki óvodás és kisiskolás közönséget a Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium és a Torockói Sebes Pál Általános Iskola pedagógusainak irányításával.

együttműködő partnereink: Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, Torockói Sebes Pál Általános Iskola[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]