[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”DECEMBER 13. „][/bsf-info-box][vc_single_image image=”55494″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1576412649712{padding-top: 20px !important;}”]

A Keljfeljancsi Komédiás Kompánia betlehemes bábjátékával hangolódtak az ünnepre a nagyenyedi kisiskolások, de nem hiányoztak az adventi Mesepadlásról a jellegzetes karácsonyi hagyományok, vidám játékok és a gyertyakészítés sem.

„Az egész világon ünnep rendeltetett,
mi is teszünk e szép háznál tiszteletet,
ha szíveskednek beengedni…”

A Keljfeljancsi Bábszínház célja – a legegészségesebb vándorszínházi hagyományokat felelevenítve – eljutni a legeldugottabb magyarlakta településekre is, oda is, ahol talán sohasem járt vagy csak ritkán fordul meg báb- vagy színtársulat. Ebbe a szellemiségbe szervesen illeszkedik a dramatikus néphagyományok felelevenítése, megélése is. Ilyen a betlehemes játék is, amely maga egy ősi vándorszínházi műfaj, hiszen a betlehemezők házról-házra járva mutatták be, elevenítették fel a kis Jézus születését. Talán kevesen tudják, hogy a hagyományon belül a betlehemezésnek létezik bábjátékos változata is. A társulat évek óta ezzel a bábjátékkal kíván békés karácsonyt minden kedves nézőjének.
Külön örömünkre szolgál, hogy idén Torockóra is eljut a kuriózumnak számító előadás.

A bábjáték mellett „Havas határon arany karácsony…” címmel komplex, kreatív kézműves és dramatikus foglalkozások szórakoztatják a nagyérdeműt, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium pedagógusainak jóvoltából.

A bábelőadást népi betlehemes játékokból összeállította és előadja: Vincze László bábművész
Bábok: Végh Éva
Szervező pedagógusok: Mester Ágnes, Roș Amália, Szakács Ildikó – Bethlen Gábor Kollégium, Nagyenyed
Együttműködő partnereink: Bethlen Gábor Kollégium, Nagyenyed; Sebes Pál Általános Iskola, Torockó

Korábbi gyerekprogramjainkról információt itt talál >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element=”yes”][vc_column][vc_text_separator title=”GALÉRIA” css=”.vc_custom_1540755273355{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”2/4″][vc_media_grid style=”load-more” items_per_page=”6″ btn_title=”További képek” btn_color=”primary” btn_align=”right” grid_id=”vc_gid:1576412460018-473c1419-0778-4″ include=”53803,53804,53805″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]