[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”DECEMBER 21. PÉNTEK 11:00″][/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/9Dv1WFuakis” align=”center” css=”.vc_custom_1543579794469{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

A Belle és Sébastien, egy magányos kisfiú és egy menhelyről megszökött juhászkutya megható barátságáról szól a Cécile Aubry sikerregénye alapján készült látványos meseadaptáció.

A francia Alpokban, ahol a hó tiszta, a hegycsúcsok pedig a felhőkbe érnek, van egy csöndes, békés kis falu, ahová megérkeznek a megszálló németek a II. világháború idején. Itt talál egymásra és köt örök barátságot a leleményes és bátor Sébastien és a kóborló, vadóc Belle. Fontos szerephez jut még a történetben egy múltját kutató idős férfi, egy szerelemre vágyó ellenálló, egy kalandra éhes fiatal nő és egy megbocsátást kereső német hadnagy. A Belle és Sébastien a II. világháború idején játszódó történet kitartásról, önfeláldozásról és az elkötelezett, igaz barátságról.

Szeretettel várjuk a családi vetítésre a torockói, torockószentgyörgyi iskolásokat és családjaikat, kísérőiket.

francia családi film, 95 perc, 2013
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Nicolas Vanier
Operatőr: Eric Guichard
Író: Cécile Aubry

Szereplők:
– Félix Bossuet,
– Tchéky Karyo,
– Margaux Châtelier,
– Dimitri Storoge,
– Andreas Pietschmann,
– Mehdi El Glaoui,
– Urbain Cancelier[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]