[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2022. MÁJUS 11. SZERDA 18:00-20:00*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Összefoglaló az online pedagógusképzésről

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57414″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]

A Mese-Torna-Műhely c. workshopon a népszerű mesetorna fortélyait mutatta be Zámborszky Eszter, a mesetornák ötletgazdája és foglalkozásvezetője. Az interaktív képzésen pedagógusok, óvónők és tanítónők vettek részt a teljes magyar nyelvterületről.

Zámborszky Eszter, az online mesetornák ötletgazdájának összefoglalója a műhelyről

A Mese-Torna-Műhely nagyon felemelő volt számomra. A Duna-Ház Facebook-oldalán sok online mesetornát tartottam az elmúlt években, de ezeken nem volt lehetőségem a pedagógusokkal, résztvevőkkel személyesen beszélni. Ez a műhely viszont teret adott a személyes találkozásoknak, megismerkedéseknek is. Nagy öröm számomra, hogy ilyen sok lelkes, kreatív, munkájára igényes pedagógust ismerhettem meg. A műhelymunka során nekik is lehetőségük nyílt saját ötleteiket a közöshöz adni és bizton mondhatom, hogy én is gazdagabb lettem egy-két dallal, mondókával. Bízom benne, hogy minden résztvevő már a napokban kipróbálja, beépíti a pedagógiai gyakorlatába a műhelyen látottakat.

Címszavakban a módszerről

A Mese-Torna-Műhelyen egy konkrét mese mentén sajátíthatók el a foglalkozás felépítéséhez szükséges lépések, a meseválasztás szempontjai és a meséhez kapcsolható mozgásfejlesztő játékok, trükkök, tippek. A résztvevők könnyedén beépíthetik a tanultakat saját gyakorlatukba. Hasznát vehetik azoknak a mindennapi óvodai, iskolai oktatásban, sőt a közelgő nyári táborokon is.

A játékos mesetorna azoknak az örökmozgó gyerkőcöknek szól, akik szeretnének felhőtlenül mozogni, ugrálni, bolondozni. A mesehallgatás és a játékos feladatok hozzájárulnak a gyerekek mozgáskoordinációjának, egyensúlyérzékének, saját test-észlelésének, figyelmének, kooperációs képességének, anyanyelvi készségének fejlődéséhez és elősegítik az idegrendszer érését.

Fontos minden alkalommal kihangsúlyozni, hogy a mozgásfejlesztő foglalkozás célja – fejlesztő funkciója mellett – elsősorban az örömszerzés!

Foglalkozásvezető: Zámborszky Eszter mesemondó, mesepedagógus
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Közhasznú Egyesület Ι Facebook
Együttműködő partnerünk: Rákóczi Szövetség

Korábbi programok >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]