[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”JÚNIUS 2. SZOMBAT 14:00″][/bsf-info-box][vc_single_image image=”53135″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]„Mi lenne ha én lennék Mátyás király? Vagy te? Tudnánk-e „olyan” igazságosak lenni? Mit érdemelnek a mai kolozsvári bírók? Egy jó királynak megbocsátani is tudni kell. Te is lehetsz Mátyás király! Ez az igazság!” – hangzik Demeter Ferenc ajánlása a kolozsvári Puck Bábszínház Ha én lennék Mátyás király című előadásához. A bábjátékot 14:00 órától a Duna Nap gyerekszínpadán adja elő a társulat.

A bábjáték négy mesét olvaszt egybe: egy nap alatt látjuk-halljuk Szabács várának ostromát, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától – megtudjuk, miből van legtöbb a világon, megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik, és végül, a gyerekek segítségével elbánunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is.

Híres királyunk emlékét számos népmese, monda és legenda őrzi: ezek rendkívüli vezetői képességeit, karizmatikus személyiségét és legendás igazságérzetét emelik ki. A királlyá választásának 560. évfordulóját ünneplő igazságos Mátyás a Duna Nap gyerekprogramjainak díszvendége a varázslatos Tündérkertben.

Szerző: Demeter Ferenc
Rendező: Urmánczi Jenő
Báb- és díszlettervező: Liviu Bora
Játsszák: Balogh Dorottya, László Réka, Domokos Szabolcs és Urmánczi Jenő[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]