[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2023. Március 28. kedd 11:00-11:45*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Újranézhető online, ingyenes mesetorna kisiskolásoknak és óvodásoknak a Duna-Ház Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1679055503625{background-color: #eaeaea !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=UUZqeQ6nvJY”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Volt idő, amikor a kutyák és a macskák még jóban voltak. Egy szép napon azonban a macska pákosztossága miatt véget ért a barátság. Azóta gyakran előfordul, hogy a cicák a legközelebbi fa tetejére menekülnek a felbőszülten csaholó ebek elől. Hogyan romlott meg a régi jó barátság? Ez is kiderül a tavaszi mesetornán, amin a Duna-Ház online felületein lehet részt venni.

Aki mesél és tornázik veletek: Zámborszky Eszter mesemondó, tánc-, dráma- és mesepedagógus.

 

Hallgasd meg a mesét, és legyél Te a mesehős!

Az élőszóval, ízesen előadott mese után mi is kutyákká és macskákká változunk. A mesehősök bőrébe bújva játékos gyakorlatokkal teljesítjük a próbatételeket. Minden porcikánkat alaposan átmozgatjuk, jót mulatunk, de a mi barátságunk azért megmarad.

Az interaktív foglalkozás azoknak a vidám kis örökmozgóknak szól, akik szeretnek felhőtlenül mókázni, ugrálni, bolondozni. Szeretettel várjuk óvodás, kisiskolás csoportok csatlakozását a teljes magyar nyelvterületről az óvónénik, tanítónénik segítségével.

 

Online mesetorna – cél az örömszerzés

A mesehallgatás és a játékos feladatok hozzájárulnak a gyerekek mozgáskoordinációjának, egyensúlyérzékének, test-észlelésének, kooperációs képességének, anyanyelvi készségének fejlődéséhez, elősegítik az idegrendszer érését. Fejlesztő hatása mellett a mesetorna célja elsősorban az örömszerzés!

Az online gyerekfoglalkozások földrajzi korlátok nélkül teremtenek remek közösségi hangulatot. Az óvodai programokba és a kisiskolás tanrendbe is jól beilleszthetők.

A mesetornához ingyenesen, regisztráció nélkül lehet csatlakozni a Duna-Ház Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján, ahol a foglalkozások újra is nézhetők.

Ajánlott korosztály: 4-10 év, óvodás, kisiskolás generáció

Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

További információk a mesetorna Facebook eseményoldalán, amit érdemes már most bejelölni.

Korábbi programok >>[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1678643326544{border-radius: 1px !important;}”][dt_fancy_image image_id=”61193″ width=”140″ height=”140″ border_radius=”100px” caption=”off” image_decoration=”shadow” shadow_color=”rgba(0,0,0,0.6)”][vc_column_text]

Zámborszky Eszter vagyok, mesemondó, tánc-, dráma-, mesepedagógus, meseterápiás szakember, interkulturális nevelési szaktanácsadó. Szeretem a változatosságot, a kreativitást, szeretek játszani, énekelni, táncolni, alkotni, de leginkább azt szeretem, ha mindenki elégedett körülöttem. A mesék évezredes erejét és bölcsességét hívom segítségül, hogy kísérjenek a testi, lelki, szellemi harmóniához vezető úton, és ezt a tudást igyekszem továbbadni. Mesemondóként számos gyermek és felnőtt előadás tapasztalata gazdagított. Mesepedagógusként a mozgás, az alkotófolyamatok, a dráma és élménypedagógia kínálta lehetőségeket ötvözöm. Fontos számomra, hogy mindig a hallgatóságom igényeihez alkalmazkodva tudjak olyan maradandó élményt adni, amelyre évek múltán is emlékeznek majd.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]