[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2020. MÁJUS 10-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/NY3naShxf9E” align=”center” css=”.vc_custom_1587988499645{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

A Mama, Julio Medem legújabb filmje egy felkavaró történet életről, halálról, érzelmekről és anyaságról, de mégis az optimizmus himnusza, lázadás a pesszimizmus, a csüggedés pillanatai ellen.

A Mama női főszereplője, az Oscar-díjas, Penélope Cruz, aki társproducerként első alkalommal vállalt szerepet egy filmben a kamera másik oldalán. Pedro Almodóvar múzsája mellett ezúttal Luis Tosar (Amíg alszol, 211-es cella, Ismeretlen föld) és Asier Etxeandia játssza még a főszerepet.

Magda, az állását vesztett tanárnő, élete legmegrázóbb napját éli meg. Egy rutin mammográfiai vizsgálat alkalmával daganatokat észlelnek a mellében, és ezt követően tudja meg azt is, hogy férje a nyarat a szeretőjével Madridtól távol tölti. Orvosa szerint szerencsére jó kilátásai vannak a felépülésre és a gyógyulásra, ám fájdalmas sugárkezelések várnak rá. Az orvostól Magda fia, Dani focimeccsére megy, ahol megismerkedik Arturo-val, a Real Madrid utánpótlás edzőjével, aki örömére épp az ő fia játéka miatt látogatott el a mérkőzésre. Miközben Dani jövőjéről kezdenek beszélgetni a férfi szörnyű hírt kap: feleségét és lányát baleset érte. Az összeomlott férfit Magda kíséri el a kórházba… A két ember sorsa különös módon összefonódik és a kilátástalan helyzetükből a másik segítségével találják meg a kiutat és nyer új értelmet az életük…

Penélope Cruz az alábbiakat nyilatkozta a Mama című filmről:

„Nagyon megrendítő és gyönyörű film. Igazán büszke vagyok rá. Tudom, hogy az emberek sokféle dolgot fognak majd gondolni róla ezért többféle reakcióra is számítok. Azt azonban biztosra veszem, hogy az emberek legtöbbjét megérinti majd. A film, bár helyenként nagyon sötét tónusú, és fájnia is kell, mert a témája nagyon megható és fájdalmas, de nem lehangoló. Ugyanakkor néhol viccesen könnyed, de egy percig sem giccses. Egy tiszta film.

Julio Medem rendező a következő gondolatokkal ajánlja a filmet:

„Annak ellenére, hogy a film egy tragikus helyzetből indul ki, és a tragédia mindvégig ott lappang a háttérben, a főszereplőjén keresztül egy olyan személyt ismerhetünk meg, aki minden balsorsa ellenére az élet minden pillanatát értékeli, és ezt ki is mondja. Kimondja, hogy az életben hisz. Nem hisz a túlvilágban és nem hisz a transzcendens dolgokban sem. Ezt a szép tanítást hagyja örökül másokra, mert ez a legtöbb, amit adhat.”

Spanyol filmdráma, 2015
A műsorszám megtekintése, 16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Julio Medem
Zene: Alberto Iglesias
Operatőr: Kiko de la Rica
Rendezte: Julio Medem

Szereplők:
Penélope Cruz (Magda)
Luis Tosar (Arturo)
Asier Etxeandía (Julián)
Teo Planell (Dani)
Silvia Abascal (terapeuta)
Alex Brendemühl (Raúl)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]