[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. MÁJUS 12. CSÜTÖRTÖK 12:00*”]*Romániai idő szerint!
Helyszín: Jósika Miklós Elméleti Líceum, Torda[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Duna-Ház kihelyezett gyerekprogramja a Mesepadlás sorozat keretében.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”60155″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1651519601498{padding-top: 20px !important;}”]

Életvidám tavaszi résszel, igazi majális hangulatban folytatódik barangolásunk a ZengőErdőben. Az évszakhoz illő interaktív mesés-zenés játékkal és hangszerbemutatóval érkezik Torockóra Ígéret havának 12. napján Kádár Zoltán János mesemondó, mesedalnok.

Tartsatok velünk a májusi ZengőErdőbe, ahol nem csupán májusfát állítunk, amit körbetáncolunk, hanem népi és vallási szokásainkról tanulva, mesék szárnyán szállva, hangszereken játszva örülünk a csodaszép tavasznak és egymásnak. A szociális készségeket fejlesztő játékokkal, mondókával, anyanyelvünket pallérozva tapasztaljuk meg nemzeti és kulturális örökségünk összetartó erejét.

ZengőErdő

A sorozat nagy sikerrel mutatkozott be februárban a Duna-Ház Mesepadlásán. Márciusban forradalmi résszel, huszárjárással folytatódott a barangolás a ZengőErdőben, a tordai Jósika Miklós Líceum kisdiákjaival. Kádár Zoltán János mesemondó, mesedalnok repertoárjának állandó pilllérei az interaktív mesés-zenés játékok és a népszerű hangszerbemutatók. Ezek mellett elmaradhatatlanok a minden résztvevőre átragadó életvidámság, móka és dinamikus feszültséglevezetés.
A ZengőErdő c. interaktív gyerekfoglalkozás a mosolygós, izgő-mozgó, dudorászós gyermekeknek szól, akik szeretnek önfeledt játékban megismerkedni új mesékkel, mesehősökkel, hangszerekkel.

Mondókák, népmesék, népdalok, mozgás-játékok és népi hangszerek ötvözetével találkoznak a gyerekek a ZengőErdőben. Élményszerűvé válik így az anyanyelv használata és az ismeretszerzés kicsiknek és nagyobbaknak, egyéni és közösségi szinten egyaránt. Egy ilyen komplex élmény hozzájárul ahoz, hogy a gyerekek tudatosan észleljék minden érzékszervükkel önmagukat és a körülöttük lévő teret. A mesehelyszínek megutazása fejleszti a képzelőerőt, a mozgásos játékok erősítik a koordinációs készséget, az énekek és mondókák pedig pallérozzák az anyanyelv használatát.
Minden pedagógiai cél mögött elsősorban az örömszerzés a lényeg, hogy játszva, mesésen tanuljunk és tapasztaljunk.

Foglalkozásvezető: Kádár Zoltán János mesemondó, mesedalnok, alternatív zenepedagógus
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

További információk a Duna-Ház Facebook oldalán.

Korábbi programok >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]