[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2022. AUGUSZTUS 11-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”60342″ img_size=”1200×600″ alignment=”center” css=”.vc_custom_1659421836288{padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text]

A lepke a vállon főhőse Roland Fériaud, francia üzletember (Lino Ventura), aki a film elején Barcelonába érkezik. A szomszédos szobából nyögéseket hall. Amikor belép, egy haldokló férfit pillant meg, majd őt is leütik.

Egy szinte teljesen lakatlan pszichiátriai intézetben tér magához, ahol egy orvos kitartóan egy aktatáskáról faggatja, amiről neki fogalma sincs. Még különösebb, hogy az orvos azt bizonygatja, semmilyen gyilkosság nem történt a szállodában. A folyosón sétálgatva egy zavart elméjű férfira bukkan, aki a vállán lévő, képzeletbeli lepkével társalog….

Egyes kritikusok a feszültségteremtés szempontjából ezt a filmet egyenesen Hitchcock filmjeihez hasonlítják, de hangulata alapján akár a film noir műfaj bizonyos vonásait is felfedezhetjük Deray 1978-as művében…

Jacques Deray a Lepke a vállon francia filmrendezőjét hazájában a bűnügyi film mestereként tartják számon. Fénykora a hetvenes évekre tehető, amikor a francia film két legnagyobb csillaga, Alain Delon és Jean-Paul Belmondo tűnt fel leggyakrabban filmjei stáblistáján. Két, talán legismertebb filmje, A medence és a Borsalino nálunk is nagy népszerűségnek örvend a filmrajongók körében.

Francia bűnügyi film, 1978
A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Jacques Deray, Jean-Claude Carriere
Operatőr: Jean Boffety
Rendezte: Jacques Deray

Szereplők:
Lino Ventura (Roland Fériaud)
Claudine Auger (Madame Carrabo)
Nicole Garcia (Sonia Fériaud)
Paul Crauchet (Raphael)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]