[vc_row][vc_column width=”2/3″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”OKTÓBER 16.”][/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56739″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1603902885521{padding-top: 20px !important;}”]

Októberben a Generációk közötti összhang témájával folytatódott a torockói Duna-Ház sikeres sorozata, amelyre ebben az időszakban nagyobb az igény, mint eddig bármikor.

Dr. Ferenczi Enikő unitárius lelkész, mentálhigiénés szakember Lélekműhelyei két éve új színt hoztak a torockói Duna-Ház programjainak sorába. A lelki egészséget és az ahhoz vezető utat, a kiegyensúlyozott családi és társadalmi kapcsolatok kialakítását segítő előadások 2018 őszén indultak el a torockói és torockószentgyörgyi közönség javaslatára.

Az interaktív találkozók azóta is rendre telt házat vonzanak a szórványmagyar közösségben, és bízunk benne hogy ettől az évadtól kezdve a fővárosban is, ahol októberben szintén megnyílt a Lélekműhely a Duna Médiaszolgáltató és a Budapesti Unitárius Egyházközség együttműködésében.

A mindennapi harmónia létrehozása, test és lélek, érzések és gondolatok, önvaló és szerepek közötti egyensúly, őszinte családi kommunikáció, nemzedéki különbségek, szülő-gyerek kapcsolat, újrakezdés és újratervezés, sokarcú szeretet, hagyományos és kortárs női – férfi szerepek, az együttélés művészete, a vallás és spiritualitás fontossága életünkben, és nem utolsó sorban fantasztikus hangulatú családi előadások jellemezték az elmúlt két év tematikáját.

A Lélekműhelyben hiánypótló, korszerű témák, közérthető, hasznos kommunikációs módszerek kapnak teret tabuk nélkül a hiteles, sokoldalú, jó humorérzékkel megáldott előadó révén.

“Hiszek a harmóniában. Naponta küzdök a kiegyensúlyozott életért én is. Szerintem minden nehézség egy megoldásra váró feladat. Lelkészként és mentálhigiénés szakemberként tudom, hogy felelősek vagyunk az életminőségünkért. Tanítani, segíteni és együtt tapasztalni: ezt érzem hivatásomnak. Ezzel a hittel dolgoztam 20 évig klinikai lelkigondozóként Kolozsvár kórházaiban, tanítok 18. éve a Protestáns Teológiai Intézet Unitárius Karán, ahol egy sajátos mentálhigiénés csomag létrehozója és tanára vagyok (lelkészi formálódás, mentálhigiéné, klinikai lelkigondozás, haldoklók lelkigondozása, csoportdinamika, jegyesoktatás és házastársi krízisek), és vezettem éveken keresztül a Teaház című tévéműsort a kolozsvári tévében. A folyamatos fejlődés, az örök jobbá levés nemcsak unitárius hitem jellemzője, de segítői szerepem irányítója. Ezt törekszem átadni előadásaimban és az általam vezetett csoportokban.” – Dr. Ferenczi Enikő

A TOROCKÓI ELŐADÁSOK TERVEZETT TÉMÁI:
1. A sorozatindító előadás témája: Generációk közötti összhang (2020. október 16. péntek 18:00 óra)

Emberi kapcsolatainkban jelentős szerepe van a megfelelő, jó kommunikációnak, amit folyamatosan fejlesztenünk és gyakorolnunk kell. A generációk közti összhang enélkül nem jöhet létre. Megbeszéléssel és kibeszéléssel lehet feloldani a feszültségeket, a nézeteltéréseket és kezelni a konfliktusokat. Szavainkkal és hallgatásunkkal is megbánthatjuk szeretteinket, legyen szó tinédzser gyerekünkről vagy idős szüleinkről. Nem gondolkodunk egyformán és értékrendünk is lehet eltérő, de ez nem áthidalhatatlan akadály. Merjünk beszélni érzéseinkről, tanuljuk meg kifejezni vágyainkat, merjünk nyitottak lenni a másokra való figyelésben és merjünk képesnek lenni sértettségeink elengedésére.

2. Veszteségekkel élni – 2020. november 13. péntek 17:00 óra
3. Ünnep: a hiánytól a teljességig – 2020. december 18. péntek 17:00 óra

Előadó: Dr. Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakember, unitárius lelkész

Folyamatosan frissülő információk, érdekességek a sorozat facebook oldalán>>

Együttműködő partnereink:
Torockói Unitárius Egyházközség
Torockószentgyörgyi Unitárius Egyházközség

Korábbi előadások >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GALÉRIA” css=”.vc_custom_1540755273355{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][/vc_column][vc_column][dt_media_gallery_carousel image_border_radius=”1px” autoplay=”y” project_icon_color=”#ffffff” project_icon_border_width=”0px” arrow_bg_width=”36x” arrow_border_width=”0px” r_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” r_arrow_v_offset=”0px” l_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” l_arrow_v_offset=”0px” css_dt_gallery_carousel=”.vc_custom_1603380814803{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;}” include=”56743,56740,56741,56742,56744,56745″][/vc_column][/vc_row]