[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″]Összefoglaló a 2023-as előadásokról és a sorozat további témái[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”ÚJRANÉZHETŐ ONLINE LÉLEKMŰHELYEK ” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Flelekmuhely-a-hianypotlo-sikersorozat|title:L%C3%A9lekm%C5%B1hely%20%E2%80%93%20%C3%A1ltal%C3%A1nos%20ismertet%C5%91%20a%20sorozatr%C3%B3l” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A sorozat bátor tematikával jelentkezik a 2023-as esztendőben: arra késztet, hogy ÖNMAGUNKKAL foglalkozzunk.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”61297″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1576674863454{padding-top: 20px !important;}”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1681903914876{padding-top: 20px !important;}”]

A sorozat bátor tematikával jelentkezik a 2023-as esztendőben: arra késztet, hogy ÖNMAGUNKKAL foglalkozzunk.

A Lélekműhely c. sorozatot több éve övezi kiemelt figyelem a torockói Duna-Házban, a kihelyezett helyszíneken és az online térben egyaránt. Dr. Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakember interaktív előadásai számos hasznos önismereti és életvezetési módszert kínálnak.

Az önmagunkkal való foglalkozás nem az egó gyors és megalapozatlan felfújása, nem is önáltatás. Inkább egy jól megtervezett, alapos utazás önmagunk felé. S mivel mindig meghatározó, hogy épp milyen évszakban vagyunk, vagy milyen ünnepkör közeleg, ezekkel is összhangban van a 2023-as év tematikája.

 

Összefoglaló a január 27-ei Lélekműhelyről

A Jól magammal c. előadásra a szokottnál is többen voltak kíváncsiak. Az előadóval a hó is megérkezett Torockóra. Ennek ellenére megtelt a Duna-Ház előadóterme, sőt a pótszékekre is szükség volt.

Amíg élsz, addig nem késő semmi” – Szabó Magda gondolatával indult az előadás. A jól magammal” elsősorban önmagunkkal való ismerkedést és önelfogadást jelent, hiszen utóbbi alapfeltétele a kiegyensúlyozott, harmonikus életnek. De magában foglalja erősségeink és gyengeségeink feltérképezését és az előttünk álló év tudatos megtervezését, vagy ha szükséges, újratervezését is.

Dr. Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakember személyes hangvételű, magával ragadó élménybeszámolója és hangulatképek a meghitt találkozóról megtalálhatók Facebook-oldalunkon >>

Összefoglaló a március 31-ei Lélekműhelyről

Könnyű léptekkel – márciusban a tavaszi újjászületést céloztuk meg, testi és lelki értelemben egyaránt. A testi újjászületésnek része az egészségesebb életre való figyelés – a fizikai megújulás, a böjt, a rendszeres mozgás, az orvosi ellenőrzések, a megfelelő pihenés és alvás, az egészséges szexualitás – és ennek beépítése mindennapi életünkbe. A lelki megújulásnak elengedhetetlen része a megterhelő múlt, a traumák feldolgozása és elengedése, a folyamatos tanulás és önképzés, a jó emberi kapcsolatok, a közösséghez tartozás, az energiaforrások éltetése, az örömteliség megtanulása és fenntartása.

A Lélekműhely 2023-ra tervezett további témái

Szeptemberben a hála kerül napirendre. Azok a külső és belső tulajdonságok, értékek, amikért érdemes hálásnak lennünk. Hajlamosak vagyunk arra figyelni, ami hiányzik az életünkből, és kevésbé vesszük észre azt, amivel már rendelkezünk. Ennek feltérképezésére fog motiválni a szeptemberi előadás. Egyúttal arra is tanít, hogy érdemes időnként megállni, és tudatosan figyelni azokra a dolgokra, amikért hálásak lehetünk. A természettel összhangban élve pedig nem árt észrevennünk és megbecsülnünk ilyenkor a föld terméseit sem, amik ott vannak körülöttünk, és táplálnak minket.

Novemberben nincs aktuálisabb téma, mint a halandóság. Nem szeretünk halandóságunkkal foglalkozni, pedig a kiegyensúlyozott és tudatos élet alapfeltétele, hogy szembe merjünk nézni végességünkkel és halálfélelmünkkel. Hiszen pont ez tanít meg bennünket értékelni és másként élni hátralévő időnket. Halandóságunk alázata segít észrevenni a mindennapok lehetőségét és nagyságát. Ilyenkor, november elején amúgy is emlékezünk az előttünk járókra, elhunyt hozzátartozóinkra. Jó alkalom ez arra is, hogy foglalkozzunk a rendkívül komplex és izgalmas transzgenerációs tematikával, terhek és kincsek csoportosításában.

A december valósággal kötelez arra, hogy megvizsgáljuk magunkban a szeretet képességét önmagunk és mások irányába. Ezért lesz a téma a szeretet, ami bár nagyon egyszerűen hangzik, de pont annyira bonyolult és komplex. Mert jól szeretni meg kell tanulni! Ezért önvizsgálat és mély felkészülés az advent, hiszen a szeretetbe érkezés nem magától értetődő. Nehéz időszak amúgy is a december, mert rajtunk az év terheltsége és fáradtsága, az ünnepbe érkezés pedig egyszerre társadalmi elvárás és erős belső igény. Megérkezni és szeretni magunkat, a bennünk lakó gyermeket és a felnőttet is, jól kapcsolódni a jelenlegi és a származási családunkhoz és másokhoz – nagy kihívás.

Ezekre az izgalmas belső utazásokra és kihívásokra invitál 2023-ban a megújult Lélekműhely sorozat. Szeretettel várjuk a helyi és környéki közönséget, sőt a távolabbról érkezőket is az ingyenes, interaktív előadásokra, amiken a részvétel ingyenes.

[/vc_column_text][vc_text_separator title=”CÍMSZAVAKBAN A SOROZATRÓL” css=”.vc_custom_1677678504147{padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1681903836756{padding-top: 0px !important;padding-left: 20px !important;}”]

A lelki egészséget és az ahhoz vezető utat, a kiegyensúlyozott családi és társadalmi kapcsolatok kialakítását segítő sorozat 2018 őszén indult el a torockói és torockószentgyörgyi közönség javaslatára. Az azóta is rendre telt házas, az online térben többezres közönséget vonzó Lélekműhelyben korszerű, hiánypótló témák, közérthető, hasznos kommunikációs módszerek kapnak teret tabuk nélkül, egy hiteles, rendkívül sokoldalú, és nem utolsó sorban közvetlen, jó humorú előadó révén. Az előadások online változatai teljes terjedelmükben, megszakítások nélkül, ingyenesen visszanézhetők Facebook-oldalunkon.

 

Előadó: dr. Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakember

Közreműködik: Csécs Márton esperes, Torockó unitárius lelkésze

Együttműködő partnereink: Torockói és Torockószentgyörgyi Unitárius Egyházközség

 

További információk, érdekességek, kisfilmek:

  • a Duna-Ház Facebook-oldalán és az előadások Facebook eseményoldalán

https://www.facebook.com/dunahaztorocko/

https://duna-haz.com/

Korábbi előadások >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]