[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. MÁRCIUS 15. HÉTFŐ 19:00*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”TÓTH PÉTER LÓRÁNT ELŐADÁSAI A DUNA-HÁZBAN” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ftoth-peter-lorant-eloadasai-a-duna-hazban%2F|title:F%C3%B3ris-Ferenczi%20Rita%20k%C3%B6tetei” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Online előadás a Duna-Ház Facebook oldalán.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/6ibmHUzQeUg” align=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1615884282712{padding-top: 20px !important;}”]

Tóth Péter Lóránt versvideója Petőfi Sándor Kunszentmiklóson viselt dolgairól.

Hol ment a juhász szamáron? Ki volt „Szentmiklósnak egy rózsája”? Hol fordult meg Petőfi Sándor élete olyan irányba, amelynek vége nem lehetett más, mint Segesvár? Tartsanak velünk a garabonciás költő nyomában, a Kárpát-medence egyik legszebb szegletébe, a Felső-Kiskunság szívébe: Kunszentmiklósra.

Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi Radnóti-, Latinovits- és Dudás Kálmán-díjas versmondó. 2010 óta járja a Kárpát-medence magyarok lakta településeit: iskolákat, művelődési házakat, templomokat. Nagyhatású előadásaiban, pódiumestjein élményszerűen, viszi közel az irodalmat a XXI. század közönségéhez, legyen szó akár diákokról, akár az iskolapadból régen kinőtt generációkról.

Az elhivatott versvándorlás az online térben folyatódik. A kifejezetten erre az alkalomra, nemzeti ünnepünkre készült összeállítást a Duna-Ház Facebook oldalán mutattuk be március 15-én.

Előadó: Tóth Péter Lóránt tanár, versvándor

Korábbi előadások >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]