[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2015. OKTÓBER 29.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”51521″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]Nagy sikerrel és számos fontos tanulsággal zárult a Nemzetpolitikai Kutatóintézet és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. konferenciája.

A szomszédos országok magyar nyelvű kisebbségi oktatásának fejlesztése, a megoldandó problémák tisztázása kulcsfontosságú nemzetpolitikai feladat, hiszen az ismeretek átadása mellett ezek az oktatási intézmények a magyar identitást is nagyban erősítik.

A konferencia a legaktuálisabb kutatási eredményeket mutatta be, külön hangsúlyt fektetve a legnagyobb számú külhoni magyar kisebbségre, az erdélyi magyarságra. A nemzetpolitika magyarországi és helyi képviselőit, az erdélyi magyar pedagógusok érdekvédelmi szövetségét, valamint az oktatási kérdésekben otthonosan mozgó kutatókat egyaránt bevonó szakmai találkozó és eszmecsere célja a kihívásokra adandó válaszok közös megfogalmazása volt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]