[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2021. AUGUSZTUS 22-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57941″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1628609569505{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Pascale Bailly 2001-es filmjében Az Amélie csodálatos életéből ismert és azóta világhírűvé vált Audrey Tautou kelti életre azt a kicsit naiv, de nagyon is mai lánytípust, aki a felnőtté válás küszöbén identitásválsággal küzd.

20 éves, túl van egy nagy szerelmen és egy abortuszon, élete nagy kérdéseire a választ a transzcendens világban keresi. Ezoterikus olvasmányokból, a különböző vallások tanításaiból próbál rájönni arra, merre tovább, hogyan folytassa életét. A lázas keresés közben a sors összehozza egy nála valamivel idősebb állatorvossal (Édouard Baer), akiről kiderül, zsidó származású.
A probléma akkor kezdődik, amikor kiderül, Francois-t egyáltalán nem érdekli a vallás és kissé értetlenül áll Michele újkeletű, buzgó vallásossága előtt, amit hóbortnak gondol…

Az alaphelyzet ismerős: Woody Allen több filmet is épített köréje.
A szatirikus hangvételű Isten nagy, én kicsi vagyok az 1959-es születésű rendezőnő, Pascal Bailly legjelentősebb mozifilmje.

Francia játékfilm, 2001
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Alain Tasma, Pascale Bailly
Operatőr: Antoine Roch
Rendezte: Pascale Bailly

Szereplők:
Audrey Tautou (Michele)
Édouard Baer (Francois)
Julie Depardieu (Valérie)
Catherine Jacob (Evelyne)
Mathieu Demy (Bertrand)
Philippe Laudenbach (Jean)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!
Korábbi filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]